מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השמנה כתוצאה ממעבר מסרנדה ללוסטרלמיה04/11/2010
שלום,
השתמשתי בעבר בתרופות שונות (ציפרלקס, פרוזאק ועוד) ובכולן עליתי במשקל באופן משמעותי. בשלוש השנים האחרונות אני מטופלת בסרנדה (100 מ"ג) והצלחתי לרזות יפה וגם להרגיש טוב נפשית. בחודשים האחרונים קיבלתי מבית-המרקחת לוסטרל ונאמר לי שזו אותה תרופה, רק של חברה אחרת, אולם, מיידית התחלתי לעלות במשקל ולהתנפח. חזרתי לסרנדה לפני כחודש ועדיין ההשמנה נמשכת, למרות שאני מאוד משתדלת לשמור. כשאני משמינה, אני נכנסת לדיכאון רק מהקטע הזה וכבר בא לי להפסיק עם הכל, אלא, שברור לי שלא כדאי.
שאלתי: האם מותר לעשות הפסקה זמנית, לרדת במינון או בכלל, לעשות משהו שיעזור לחזור לעצמי ולבגדים שלי??? ... תודה.
(אגב, כל מעבר מתרופה אחת לאחרת מלווה אצלי בתופעות לוואי קשות כמו - בחילות, הזעה ועוד. עד שכבר מצאתי משהו שטוב לי איתו - זה התקלקל וזה נורא מטריד אותי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה כתוצאה ממעבר מסרנדה ללוסטרל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/11/2010אכן תמוה ההבדל בתגובות בין התרופות הנ''ל.
לגב הפסקה , ככלל אצבע , לאחר השגת רמיסיה מלאה, ז''א , העלמות של רוב התלונות, מומלץ להמשיך טיפול לפחות לעוד 6 חודשים.
יש לישקול את המצב הנפשי , מצב סביבתי וגורמי דחק, אך בו בזמן יש מקום להתייחס לבקשתך ולישקולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)