תקופות של מתח מתמשך וואליום ונגזרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תקופות של מתח מתמשך וואליום ונגזרות
    חסוי
    06/11/2010

שלום:

במעין מחזוריות, וכמובן בעיתות של לחץ וחזיתות חיים מרובות , אני נכנס לתקופות משמעותיות וארוכות יחסית של מתח נפשי,של לחץ.
    התופעה כמובן באה לידי ביטוי גם בתסמינים גופנים, כגון קצב פעימות מוגבר, "רעש" מחשבתי קבוע .
    במאמר מוסגר אציין, שאני בחור בריא ובכושר עובד ומתפקד.
    בעבר בהמלצת פסיכיאטר נטלתי אסיבל לא באופן קבוע אלא רק כאשר היה נראה "שקלו כל הקיצין" (-:

לימים בהתיעצות עם פסיכיאטר נוסף הוברר לי עד כמה גבוה פוטניציאל ההסתגלות של הגוף לואליום ונגזרותיו, ופסקתי מליטול את התרופה.

שאלתי היא, מכיוון שהוכח לי כי אכן בימי לחץ שכאלו נטילת הכדור אכן משרה עלי תחושת הרפיה ורוגע מסוים, האם בכל זאת ישנה דרך להעזר בולאיום על נגזרותיו ללא חשש להסתגלות (דבר שיגרום לגוף לדרוש עם הזמן כמות הולכת וגדלה של החומר הפעיל).

בנוסף, האם ישנה נגזרת של הואליום הנחשבת לבטוחה יותר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תקופות של מתח מתמשך וואליום ונגזרות - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    07/11/2010

אין מצניעה להשתמש בתרופה לעתים.
    אבל...כאשר הלחץ קבוע ויש צורך לקחתא תה תרופה לאורך זמן כדאי לחשוב לגבי אפשרויות טיפול אחרות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו