מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תקופות של מתח מתמשך וואליום ונגזרותחסוי06/11/2010
שלום:
במעין מחזוריות, וכמובן בעיתות של לחץ וחזיתות חיים מרובות , אני נכנס לתקופות משמעותיות וארוכות יחסית של מתח נפשי,של לחץ.
התופעה כמובן באה לידי ביטוי גם בתסמינים גופנים, כגון קצב פעימות מוגבר, "רעש" מחשבתי קבוע .
במאמר מוסגר אציין, שאני בחור בריא ובכושר עובד ומתפקד.
בעבר בהמלצת פסיכיאטר נטלתי אסיבל לא באופן קבוע אלא רק כאשר היה נראה "שקלו כל הקיצין" (-:
לימים בהתיעצות עם פסיכיאטר נוסף הוברר לי עד כמה גבוה פוטניציאל ההסתגלות של הגוף לואליום ונגזרותיו, ופסקתי מליטול את התרופה.
שאלתי היא, מכיוון שהוכח לי כי אכן בימי לחץ שכאלו נטילת הכדור אכן משרה עלי תחושת הרפיה ורוגע מסוים, האם בכל זאת ישנה דרך להעזר בולאיום על נגזרותיו ללא חשש להסתגלות (דבר שיגרום לגוף לדרוש עם הזמן כמות הולכת וגדלה של החומר הפעיל).
בנוסף, האם ישנה נגזרת של הואליום הנחשבת לבטוחה יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקופות של מתח מתמשך וואליום ונגזרות - תגובה
ד''ר חיים שם דוד07/11/2010אין מצניעה להשתמש בתרופה לעתים.
אבל...כאשר הלחץ קבוע ויש צורך לקחתא תה תרופה לאורך זמן כדאי לחשוב לגבי אפשרויות טיפול אחרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)