מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדילמה ....עצה דחוףשגית07/11/2010
שלום.
אני בת 26.הכרתי לא מזמן בחור מאוד נחמד בגילאי ה30+ שסיפר לי שהוא גאון וה איי קיוו שלו גבוה מהרגיל.ובאמת שמתי לב לכך במשך ההכרות.
בהתחלנה דיברנו בטלפון והתכתבנו.השיחות היו נורמאליות לגמרי.
באתי אליו להתארח באמצע השבוע ובמהלך ביקורי שמתי לב שהוא מדבר לעצמו משמיע קולות בזמן שהוא לא לידי...וגם בזמן שהוא נמצא לידי ואנחנו לא משוחחים הוא כאילו מתנתק ממני ומדבר עם עצמו,עושה תנועות ביטול מגחך או צוחק לעצמו....
הוא מתנהג בצורה מוזרה בבית,אם נאמר מגבת נפלה לרצה הוא מיד ילחץ...אם הוא קורא לי ואני לא עונה לו זה עלול להרגיז אותו.ולהלחיץ אותו עד כדי הרמת קול
אך כשאני משוחחת איתו הוא בסדר גמור ומתנהג רגיל ומדבר שפוי ובחוכמה יתירה.
רציתי לשאול אם יש קשר לגאונות שלו לבין ההתנהגות ומה זה יכול להיות התופעה שיש אצלו?
האם זה אמור להרתיע אותי?
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדילמה ....עצה דחוף - תגובה
ד''ר חיים שם דוד07/11/2010אין קשר בין גאונות להתנהגות משונה. יש גאונים עם התנהגות משונה ויש לא גאונים עם התנהגות משונה. ולא צריך להיות גאון על מנת להתנהג משונה או תקין.
באשר לשאלתך האם זה אמור להרתיע אותך- האם זה מרתיע אותך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה
שגית07/11/2010חשבתי שיש קשר כי קראתי שגאונים בדרך כלל סובלים מבעיות נפשיות
סתם ככה זה לא מרתיע אותי פשוט רציתי לדעת אם ישנו צורך לומר לו שכדאי ללכת לטיפול כי לא נראה שהוא מודע כל כך למצבו.
ומהי התופעה שהגדרתי?האם זה יכול להחמיר?
אשמח אם תוכל לפרט לי יותר.ותודה על התשובה המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)