מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רמוטיבמיכל09/11/2010
שלום,
אני בת 25 וכבר כ 4 שנים סובלת מעייפות וחולשה שמאוד מקשות על תפקוד ואיני יכולה לעבוד. כל בדיקות הדם תקינות, אבל בגלל שהתפתחה אצלי שלפוחית שתן רגישה ואני מתעוררת כמה פעמים בלילה, השינה שלי מאוד לא איכותית.(אני לוקחת טיפול תרופתי לשלפוחית אבל זה עדיין זה המצב).
לפני כן הייתי מאוד מאושרת, אבל ככל שהשנים עוברות ממש רק בגלל המצב הבריאותי וקושי לתפקד ולחיות כמו אנשים צעירים התחלתי להרגיש דיכאון. לא דיכאון קשה, משהו בין דיכאון קל לבינוני.
לקחתי את התרופה סימבלטה שגרמה לי לעלות במשקל והפסקתי איתה,
והיום אני כבר שנה לוקחת רמוטיב, מבחינת המצב רוח לא הייתי אומרת שאני מאושרת
אבל גם לא בדיכאון קשה.
רציתי בבקשה לברר: הבנתי שעייפות יכולה להגרם בגלל חרדה או דיכאון גם.
האם הרמוטיב מספיקה על מנת לטפל בעייפות שנובעת מדיכאון או חרדה, או שכדאי לעבור למשהו אחר?
והאם כשבן אדם חולה במחלה מגבילה והדיכאון הוא משני והתפתח בעקבות המחלה,
האם אז פוחתים הסיכויים להשפעת התרופות נגד דיכאון כי זה לא אומר בהכרח שיש לו מחסור בסרוטונין אלא מצב חיים קשה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמוטיב - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי10/11/2010עייפות היא אכן סימפטום שיכול להיות קשור הן בחרדה והן בדיכאון.
מכיוון שלא ברור מהתיאור שלך מהי עצמת הדכאון קשה להתייחס, אבל רמוטיב מסייע והוכח רק בדיכאון קל עד בינוני. גם אנשים שסובלים ממחלה גופנית אחרת יכולים להגיב היטב לטיפול נוגד דיכאון, ודווקא זה משפר את ההתמודדות עם המחלה השניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)