OCD

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• OCD
    דנה
    10/11/2010

שלום ד"ר,
    אני מעוניינת לדעת אם קיים כזה דבר הפרעה אובססיבית קלה....?
    אני בחורה בת 22 ומאז גיל 12 יש לי בעיה שאני מודעת שהיא לא נורמלית אבל זה לא מפריע לי לנהל אורך חיים נורמלי לחלוטין.
    כל פעם שאני חושבת על משהו רע, אפילו משהו לא הגיוני בעליל (לפעמים פחד מחושך, סרט אימה שנזכרתי בו ובמיוחד קטיעות, יש לי בעיה עם גפיים קטועות אם אני רואה את זה בסרט או אפילו סתם חושבת על זה) אני חייבת לדפוק 3 פעמים על עץ ולעשות את עצמי יורקת כאילו נגד עין הרע.
    אני זוכרת שזה התחיל כשחברה שלי לימדה אותי את זה בגיל 12 ולקחתי את זה ברצינות ומאז אני פשוט לא מפסיקה!! אני עושה את זה כבר באופן אוטומטי, ואפילו אם אין משהו מעץ לידי, העיקר לדפוק על משהו.
    במיוחד בלילה כשאני מנסה להרדם זה הכי תוקף אותי, כשאין שום הסחות דעת ואני שוכבת לבד ובאות אלי מחשבות. לפעמים אני עושה את זה סתם בשביל להרגיע את עצמי.
    אף אחד בסביבה שלי לא שם לב לזה וזה גם לא משפיע על אורך החיים שלי בכלל!!! זה לא גורם לי להתקע באותו מקום עד שאני נרגעת או לא לישון בלילות או שום דבר כזה......הבעיה היחידה היא שאני מודעת לזה שזה לא נורמלי ולפעמים כשאני ממש מגזימה אני כבר מתעצבנת על עצמי שאני לא מסוגלת להפסיק.
    האם זה נחשב ל-OCD???? אני צריכה ללכת לטיפול? בעיקרון אם זה לא יחמיר עם השנים אז אני לא מרגישה צורך לטפל בזה...מה דעתך?
    עוד דבר, אני לא יודעת אם יש לזה קשר, אבל אמא שלי סובלת מסכיזופרניה ומניה דיפרסיה....אני בחיים לא סבלתי מדכאון, אפילו לא דכאון קל! רק רציתי להוסיף את זה שתדע שיש לי עבר של מחלות נפש במשפחה...
    תודה רבה מראש!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    OCD

הוספת תגובה

• OCD - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    10/11/2010

אחת הבעיות הנפוצות עם OCD היא שלוקח לאנשים הרבה זמן עד שהם מגיעים לטיפול (8 שנים בממוצע עד לפניה לאבחון). פעמים רבות הבעיה מתחילה בתור משהו נורמטיבי שהולך ותופח עד שהוא מפריע באמת לתפקוד ואפילו משתלט על החיים.
    אני שמח שזה לא מפריע לך, אבל גם את מודה שזה מפריע להרדם, משמש כדרך להרגע ועוד מרגיז אותך.
    דווקא בגלל שזה לא השתלט על החיים שלך יהיה יותר קל להתמודד ולטפל בבעיה. לא צריך לחכות עד שאין ברירה אחרת. לכן אמליץ לך לפנות לאיש מקצוע להתייעצות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי בעיקר דאגה אחת...

דנה
    11/11/2010

אחת הסיבות העיקריות שלא פניתי לאיש מקצוע זה בגלל שאני לא רוצה שזה יהיה מתועד במידה ואני ארצה לעבוד במקום עבודה שמצריך בדיקת רקע....מניסיון שהיה לי בתפקיד שלי בצבא אני פשוט יודעת שלפעמים דברים כאלה יכולים להשפיע..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו