צריכה עזרה , אני אובדת עצות.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכה עזרה , אני אובדת עצות.
    רונן
    11/11/2010

בן זוגי מזה שנתיים סובל מבעיה נפשית כלשהי.
    לפני שהכרנו הוא כבר היה מטופל אצל פסיכיאטר וקיבל כדורים.
    אינני זוכרת את שם הכדורים , אני זוכרת שהרופא ציין שיש לו מניה דיפרסיה ולדעתי גם דיכאון, (שוב אני חושבת שאני טועה בהגדרות)
    את הכדורים המליץ לקחת פעם ביום, קבוע.
    הכרתי אותו כשהוא כבר היה בתהליך של הטיפול ומצבו הנפשי היה טוב.
    היינו יוצאים, מטיילים ומבלים המון שעות ביחד. לעיתים הוא היה מרגיש אבוד, היה מחבק אותי ונרדם והמצב היה משתפר. ואף נעלם .

ובעצם אולי כדאי שנתחיל מהסוף כדי שתבינו את הבעיה:
    הוא נפרד ממני בסוף השבוע האחרון שבילינו ביחד ,בעקבות התחושה שהוא לא יכול להיות איתי יותר. "אני לא יכול להיות עם עוד מישהו כשאני לא מסוגל לטפל בעצמי"

חבר שלי אבוד, הוא מדוכא ולא מוצא סיבה להיות מאושר , זו תקופה ארוכה שהוא משחק עם הכדורים (לפני המשחקים הוא הפסיק אותם לתקופה ממושכת), הוא מדוכא ומדופרס ולא מוצא את עצמו ואת עתידו.
    הוא לא מצליח להצביע על הבעיה ומה הגורם לעצב ולדיכאון אבל הוא ממש ממש עצוב.
    יש לציין שאנחנו בסך הכל בני 19, עדיין בצבא.
    אני לא מצליחה להראות לו את העתיד או אפילו את ההווה. למיטב ידעתי הוא לא אובדני, אבל אני לא יכולה לדעת כי אי אפשר אף פעם לדעת.
    עצוב לי לאבד אדם שכל כך יקר לי בגלל מחלה בראש שהוא לא רוצה לרפא.
    אני לא חושבת שפסיכאטר מומחה היה נותן כדורים על מנת להשתיק את מצפונו של חברי, אלא כי הוא סובל מבעיה של ממש.
    חבר שלי לא מעוניין לקבל טיפול, לא תרופתי ולא אישי, הוא לא מעונין לדבר על כך עם איש
    וטוען שהזמן ירפא הכל.
    אני \מרגישה שאיבדתי את החבר הכי טוב שלי ואת אהבת חיי
    ומעבר לכך שאיבדתי אותה לעצמי אני מרגישה עצבות על כך שהוא מאבד את חייו
    ולא מצליח לראות מעבר לשחור שעוטף אותו.
    יש לציין שלמרות שנפרדנו אני בקשר טוב עם הוריו וגם איתו אני מדברת בטלפון מכייון שהוא זקוק לתמיכתי.

דבר חשוב נוסף, אני יודעת שהוא אוהב אותי ולא רוצה לאבד אותי ואני מאוד רוצה לעזור לו לחזור לדרך שתשמח אותו ואני לא מוצאת את הפתרון .
    בבקשה תייעצו לי מה לעשות מדובר פה בחיים של אדם מוכשר שנהרסים בשל מחלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צריכה עזרה , אני אובדת עצות. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/11/2010

שלום טליה !
    מניה דפרסיה , זו מחלה המתאפיינת במצבי דיכאון וכן מצב מאני ( הפוך מדיכאון, מצב HIGH , לכן נקראת מחלה דו קוטבית).
    זו מחלה המחייבת טיפול תרופתי קבוע וכן שיחות תמיכה לפי הצורך.
    לדעתי זה חשוב התמיכה שלך אבל את זקוקה לעזרה של איש מקצוע בנוסף.
    אין מנוס , על מנת שיהיה מאוזן ובריא עליו לקחת טיפול תרופתי באופן מסודר וכן להיות במעקב רפואי.
    הרבה אנשים מפורסמים סבלו ממניה דפריסיה , כאשר המצב יציב ומאוזן התיפקוד מעולה , אבל הדגש על שיתוף פעולה וטיפול מניעה.
    ( מי שמתעניין שיחפש בגוגל מאניה דיפרסיה מפורסמים.)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אפשר "להכריח" אותו ללכת????????

רונן
    12/11/2010

במיוחד עכשיו שהוא סילק אותי מחייו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אפשר "להכריח" אותו ללכת???????? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/11/2010

מצטער , אם אדם לא מוכן לקבל עזרה , זה קשה לעזור.
    צריך לנסות לגייס משפחה , חברים ולחשוב על דרך פעולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היתתי בדיוק במקום שלך,

אלונה
    13/11/2010

צאי משם ומהר...
    זו מחלה קשה ונשוא ותוריד אותך גם למטה...
    אני יודעת, אני כרגע בטיפול בגלל הסיפור הנורא הזה.
    תהיי חזקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעיצה דחופה

רני
    13/11/2010

בעבר בעלי אושפז בכפיה בשל התמוטטות נפשית כתוצאה מנפילת טיל בדרום,זה קרה לפני 4וחצי שנים,לפני שנה חטף התקף מאני נוסף והמלחנו לעבור זאת עם כדור שינה
    השבת זה שוב חוזר אלא שהפעם אין הוא מוכן לישון עם כדור ומסרב לגשת לרופא,את הלילה האחרון ביליתי עם הילדים מחוץ לבית כי מאוד חששתי,חזרתי לאור תחנוניו ואני עדייו מבחינה בהתנהותו המוזרה אשר מתבטאת בשיחות עם אלוקים ועוד
    אני מתלבטת כיצד לפעול והאם לא לקחת סיכון ופשוט לישון שוב מחוץ לבית
    אין לי אפשרות לגרןם לו להבין שהוא חייב רופא הוא הופך לעצבני כל אימת שאני מעלה את הנושא
    אנא המליצו מה לעשות
    כמו כן הוא מתעקש ללכת לעבודה מחר ואני ממש חוששת

תודה
    רני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעיצה דחופה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    14/11/2010

אם את חשה בסכנה עליך לערב את הפסיכיאטר המחוזי או רופא מטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו