מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה חוזרת בחו"לאבי11/11/2010
שלום ד"ר.
התחילו להיות לי קצת בעיות חרדה בתקופת הצבא..עקב העומס הרב שהיה לי והלחץ מהמערכת הצבאית שנפל עליי בפתאומיות...חרדה זו המשיכה גם לאחר הצבא והתבטאה בעיקר בבעיית שינה..לא הייתי נרדם מהפחד שאני לא אצליח להירדם ואז אהיה עייף למחרת..
לאט לאט נרשמתי לתואר ראשון וגם כל העומס של הלימודים והחרדות מהבחינות גם הוסיפו המון..ולאחר כ4-5 שנים של חרדה רק במצבי לחץ...נהייתה גם הרגשה חרדתית במצב שגרתי ללא כל סיבה..והתפתח גם דיכאון קל מרוב ייאוש..
לאחר כל הסיפור הזה (בערך שבע שנים) פניתי לפסיכיאטרית והתחלתי טיפול בכדורי ציפראמיל(רסיטל)..המצב הלך והשתפר במינון של כדור אחר ליום ולאחר מכן כדור וכדור וחצי לסירוגין (בהתחלתי טופלתי גם עם קלונקס עקב התקפי חרדה חזקים רעידות וכו'..)
המצב הלך והשתפר..זאת גם בעקבות הורדת הלחץ..סיימתי את התואר..ונשארתי על אחוזי משרה נמוכים ירד לי המון מהכתפיים..זה ביחד עם הכדור הלך ושיפר את המצב ברמה גבוהה כ90 אחוז אולי טיפה פחות..
אני מטופל בכדור במינון של כדור אחד כבר כארבעה חודשים..ועליתי למינון של כדור וחצי לסירוגין עם כדור אחד (יום אחד..יום אחד וחצי וכן הלאה..) לפני כשבועיים ..
עכשיו בגלל שמצבי השתפר החלטתי לנסוע לחו"ל לעבוד בעגלות...מאז שהגעתי לפה התחלתי שוב להילחץ ולהיות חרד מהמצב החדש..שוב מפלצת השינה חזרה..(לא שהיא נעלמה לגמרי..אבל השתפר משמעותית בארץ) ושוב אני קצת חרד..יש פה הרבה שעות עבודה..לפני כן בארץ הייתי במשרת סטודנט -שלושה ימים בשבוע כל משמרת שבע שעות...פה זה עבודה שישה ימים בשבוע 12 שעות ביום..בקיצור כל המצב מלחיץ אותי...איך אני אשן כמו שצריך? איך אשלב עם בילויים? וכו' וכו'..ושוב התחילה לחזור קצת חרדה...ואפילו טיפה מצוברח..ומפחד שהדיכאון שוב יתעורר..מה עליי לעשות? יש ברשותי ציפראמיל וכמו כן גם קלונקס..לקחתי קלונקס חצי כדור על ערב כבר ביומיים האחרונים אבל הוא עושה אותי שאנן ביום שלמחרת וכאילו שהשאננות הזאת מעודדת דיכאון...מה עליי לעשות??
אשמח לעצה
בתודה גדולהה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה חוזרת בחו"ל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/11/2010היי אבי!
אין ספק שכדאי שתמשיך את הטיפול שהוכיח את עצמו.
לדעתי יש מקום למעקב מסודר וכן לישקול CBT, טיפול התנהגותי קוגנטיבי, שיכול להוביל לשינוי משמעותי בחייך גם ללא הוספת תרופות.
מידע נימצא באתר שלי, כתובת האתר מתחת לפרטים שלי למעלה - ליד התמונה, באתר כנס לדף מטופלים, שם תימצא חומר להורדה מעולה שמסביר על CBT , כמו כן חומר נוסף להורדה לגבי התמודדות עם לחץ וחרדה.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)