מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריכה התייעצות דחוף .ליטל14/11/2010
שלום רב, יש לי אח בן 39, שכבר שנים הוא סגור ומסוגר, כמעט איננו יוצא מהבית לא נפגש עם חברים, לא מתקשר, אף פעם לא הייתה לו זוגיות , בשנים האחרונות חזר בתשובה ולפני כמה חודשים הוריד את כל הבגדים וכו'. הוא כבר שנים באותו מצב , כל היום כמעט בחדר, יוצא ממנו רק בלילה , והולך לישון בבוקר, לא מתקשר, הוא לפעמים אומר לאימי ששהוא הוזה ומדמיין דברים, כיום המצב החמיר, הוא אפילו מוזנח מבחינה היגיינית, ונראה מפחיד מאוד במבטיו, איננו מדבר, נראה שכולו מלא זעם, לפעמים הוא יוצא לסלון כשיש אורחים ומדבר אבל עדיין הוא נשמע קצת לא בסדר, למרות שאני יודעת שהוא מאוד חכם . יש הרגשה שהוא מאוד מינפולטיבי לפעמים, לא אמין בדבריו ובמעשיו, כל החיים היו לו תקופות של ירידות ועליות ובחודשים האחרונים הוא בירידה טוטאלית. הוא לא רוצה לקחת כדורים או כל טיפול. אני יודעת שעבר טראומה כשהיה קטן ומעולם לא טיפל בה, הוא לא עשה צבא, ולא עבד כמעט מימיו. אני כבר חוששת לגור איתו באותו הבית. אימי אתמול הסכימה איתי כי הוא צריך טיפול מהסוג הפסיכאטרי, וזה יהיה רק באשפוז כפוי כי אין מצב שהוא ייצא מהבית או ייתן למישהו זר לדבר איתו כי הוא מלא דימיונות. אני כל כך חוששת שאם נביא אנשים שיאשפזו אותו בכפייה, יהיה בלאגן בבית, אני כמעט בטוחה שהוא יתחרפן. אין לי מושג מה לעשות ומה לייעץ להוריי. אנא מכם בבקשה תאמרו לי מה לעשות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה התייעצות דחוף . - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי16/11/2010אשפוז כפוי יכול להיות רק לאחר בדיקת פסיכיאטר מומחה.
המצב שאת מתארת קשה מאד, במיוחד כשהאדם החולה חסר תובנה ואינו משתף פעולה.
החוק לא מאפשר לכפות על אדם טיפול גם אם ברור לכל הסובבים שהוא צריך טיפול, זאת במידה ואין מסוכנות מיידית.
במצבים כאלו הנטל נופל על המשפחה, והמשפחה בעיקר סובלת. לצערי, הדרך להתמודד היא ברוב המקרים בשיטת המקל והגזר שהיא קשה מאד עבור המשפחה: "אם אתה רוצה לגור פה, לקבל אוכל והכל, אתה חייב לקבל טיפול. אם אתה לא מוכן, נצמצם לך בתקציב הסיגריות, או שאפילו נוציא אותך מהבית, כי אם אתה בוחר לסבול ולהיות חולה זו החלטה שלך, אבל אתה לא יכול להטביע את כל המשפחה בגלל שהחלטת".
אפשר לחליפין להביא רופא הביתה לשיחה איתו כדי לבדוק את המצב שלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)