הצורך לזוגיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצורך לזוגיות
    תמר
    15/11/2010

שלום רב,

אני בת 26, לפני כשלושה חודשים סיימתי תואר ראשון וכעת אני מחפשת עבודה.
    למרות זאת, איני מרגישה דומה לבני גילי בכל הקשור לצורך בזוגיות. חשוב לציין כי בעבר (בהיותי כבת 20) חוויתי מערכת יחסים בת שנתיים ממנה נהניתי . במהלך מערכת יחסים זו לא היו יחסי מין (דבר שנבע מרצון שלי). במהלך הלימודים לתואר לא יזמתי וחיפשתי מערכת יחסים, זאת מתוך חרדה ופחד שהדבר לא יותיר עבורי די זמן להשקיע בלימודים. כאן משמעותי לציין שבכל מה שקשור ללימודים (ציונים, מבחנים, עבודות וכו..) אני מאוד אובססיבית וחרדתית. עכשיו, משהסתיים התואר, אני יוזמת ויוצאת לדייטים, אך אני לא מרגישה את הצורך העז הזה לזוגיות, בדומה לשאר חברותיי, שחלקן אך נישאו ובשלבי ההיריון.
    אני מרגישה צורך להיות לבד, פשוט להיות עם עצמי, ולא לחלוק את הזמן עם אדם נוסף. הזוגיות והצורך להתאהב לא חסרים לי ואני לא חשה כמיהה לכך. אני מודעת שדבר זה חריג ואף מדאיג, אך לא מצליחה לחוש אחרת (למרות שרוצה). בתוך כל זאת, יש לציין שלבנות מיני אין לי כל משיכה.
    רציתי לדעת אילו גורמים עשויים להביא אותי למצב זה, שנעשה יותר ויותר מייאש כאשר אני רואה כי כולם מסביבי חוו זוגיות קרובה ואינטימית בשלב זה או אחר בחייהם.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הצורך לזוגיות

הוספת תגובה

• הצורך לזוגיות - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    16/11/2010

קשה לענות על שאלה כל כך מורכבת מבלי לרדת לפרטים, ולשם כך יש צורך באבחון מעמיק יותר. יתכן שכחלק מהחרדה והצורך שלך בשליטה את חוששת להכניס גורם נוסף לחיים שלך. יתכן שמדובר במשהו אחר.

אם את מרגישה חוסר נוחות או שזה מפריע לך, תקבעי פגישה עם פסיכולוג או פסיכולוגית, לצורך התייעצות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו