שילוב של רמוטיב ושל וולבוטרין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שילוב של רמוטיב ושל וולבוטרין
    מיכל
    16/11/2010

שלום,

רציתי בבקשה לברר: האם ניתן לקחת את התרופה רמוטיב(שמובססת על צמח ההיפרקום) עם התרופה וולבוטרין(זייבן).

בנוסף: האם תופעות הלוואי של וולבוטרין שהן נדודי שינה חולפות לאחר תקופת ההתסתגלות?
    אני בעצם לא בדיכאון ממש, אבל כבר כמה שנים עם עייפות קשה שאיבחנו אותה כ CFS.
    ניסיתי למרות זאת לקחת סימבלטה וציפרלקס למרות שלא חשבתי שאני בדיכאון, כדי לראות אם יהיה שיפור בעייפות, אבל היתה אפילו החמרה.
    רופא שהייתי אצלו אמר שעייפות יכולה לנבוע ממחסור בדופמין ושאולי זה המצב אצלי.
    הבעיה היא שאם התרופה תעשה נדודי שינה, זה נראה לי ישיג תוצאה הפוכה מבחינת העייפות, לא כך?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• וולבוטרין - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/11/2010

1. לא מומלץ לקחת עם רמוטיב, יכול לגרום תופעות לוואי קשות, רמוטיב למרות שנחשב תוסף מזון , עובד כתרופה החוסמת אנזים בשם MAO ויכול לגרום לתופעות לוואי קשות כאשר נלקח בו בזמן עם SSRI או תרופות אחרות.
    2. וולבוטרין אכן יכול ליגרום להפרעת שינה , זה אינדיבידואלי וכן יכול להיחלש או להיעלם במהלך הטיפול, אם הפגיעה בשינה ממשיכה מומלץ לשלב טראזודון ( תרופה נוגדת דיכאון אטיפית - עובדת שונה מקבוצת ה SSRI ) בלילה אשר יכול לעזור מאוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו