מתח וחרדת בחינות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתח וחרדת בחינות
    ניר
    19/11/2010

שלום רב,
    לפני כשנה נבחנתי בבחינה הפסיכומטרית, בלילה שלפני הבחינה לא ישנתי בצורה סדירה. ובמהלך המבחן, עקב חוסר השינה,החרדה ולחץ, התחילו לי דפיקות מואצות, הזעה וכאב ראש חזק שנמשך עד לסוף הבחינה (כ-3 שעות!).

לא יודע עד כמה זה רלוונטי, אולם:
    בחלק של האנגלית, פשוט לקח לי לפתור את השאלות יותר זמן. במקום 13-15 דקות
    לקח לי כ20 דקות. אך הציון לא נפגע
    בחלק המתמטי והמילולי, כאשר הגעתי לשאלות הקשות בסוף הפרק, פשוט לא הייתי מסוגל להתמודד איתן. הרגשתי שאם אמשיך הראש שלי יתפוצץ. מיותר לציין ששאלות כאלו אני פותר בבית בלי בעיה.

הציון בפועל היה נמוך משמעותית מממוצע 10 הסימולציות שנערכו טרום הבחינה.
    (שגם בהן סבלתי מאותם תסמינים, אך ממש לא באותה רמה)
    עליי לציין שגם במבחנים במהלך התיכון סבלתי מאותם תסמינים (כאבי ראש,
    לחץ, הזעה, כאבי בטן)
    אולם מכיוון שאלמנט הזמן בהם הוא שולי, כמעט תמיד סיימתי בהצלחה. ולראיה סיימתי את לימודי בממוצע 109

*אני שותה דיי הרבה קפה. יכול לנוע מ2-6 כוסות ביום.
    (קראתי ששתיית קפה עלולה לגרום לכאבי ראש. אינני יודע אם זה רלוונטי)

הבחינה בעוד 3 שבועות כך שאין לי יותר מדיי זמן לאבחונים ובדיקות מקיפות
    האם יש תרופה לחרדות שאוכל לנסות 2-3 פעמים לפני הבחינה, ובמידה ותעזור להשתמש בה גם בבחינה?.

תודה לעוזרים!.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתח וחרדת בחינות

הוספת תגובה

• מתח וחרדת בחינות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/11/2010

קפה בהחלט מזיק, CBT מאוד יעיל אך דורש זמן, הכי פשוט לחרדת בחינות זה לקחת דרלין ( חוסם בטא) אשר מפחית את הסימפטומים ומשפר את הביצוע בלחץ.
    גש לרופא משפחה , תסביר לו ותבקש, יש לבצע מדיגת לחץ דם לפני ולאחר כשעה - כולל דופק הלב, הסיבוך היחיד נפילת לחץ דם אצל רגישים , לכן יש צורך לנסות תחילה בקופ''ח. בהצלחה במבחן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו