מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מניה דיפרסיהלינוי21/11/2010
אחותי הגדולה בת 26 מאובחנת כחולה במניה דיפרסיה... היא מקבלת טיפול תרופתי כבר מספר שנים. במשך זמן רב, אני שמה לב שלאבי יש סימפטומים של מחלת נפש כלשהי... היו לו מספר דיכאונות... בהם הוא גם הרזה מאוד... ובכלל בכל חייו הוא נמצא בשלושה מצבים.... או שהוא מדוכא או שהוא עצבני ואגרסיבי או שהוא שמח מעבר לנורמה ולטענתו מרגיש שהוא יכול לעשות הכל... אבי אינו מאובחן כלוקה במחלת נפש כלשהי... ואינו מטופל... חוץ מבתרופות נוגדות דיכאון מדי פעם וכדורי שינה.
לאחרונה אני שמה לב שמצבו מדרדר... התדירות בה משתנים מצבי הרוח שלו גדלה... ומצבי הרוח שלו נהיו מוקצנים יותר ויותר... לפעמים הוא נכנס למצב של חוסר אונים מוחלט דבר שאינו מאפיין את האופי שלו בכלל ולפעמים למצבי זעם ואגרסביות שאינם מתאימים לו גם כן. אבי מודע לכך שיש לו בעיה עם זאת הוא אינו מוכן לדבר על כך או ללכת לשום טיפול. איני יודעת מה לעשות, מכיוון שאני לא יכולה לאבחן את מצבו... הוא יכול להיות חודש בדיכאון ומצד שני מצבי הרוח שלו משתנים לעיתים תכופות יותר ואפילו מספר פעמים ביום. אני יודעת שיש גורם גנטי במחלה מניה דיפרסיה.... לכן החשד הראשוני הוא כמובן מניה דיפרסיה... אבל שוב אני לא רופאה ותדירות השינוי של מצב הרוח שלו אינם תואמים מניה דיפרסיה.... האם כדאי לגשת לייעוץ פסיכיאטרי? או שהמצב לא יכול להדרדר ויכול להשתפר ללא עזרה? ואיך משכנעים בן אדם מבוגר שילך לקבל טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניה דיפרסיה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/11/2010מומלץ יעוץ פסיכיאטר, בהחלט ייתכן והתיאור מתאים לספטקרום הדו קוטבי ( קבוצת הפרעות עם ביטוי של שינוי במצב הרוח)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)