שלום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום
    אמיל
    22/11/2010

אני מכירה חברה מאוד טובה שלי שתינו בנות 18 היא ואני בעיקר מאוד מתענינות בפסיכולוגיה וכו אני לומדת מתוך סקרנות שלא ניגמרת על בני אדם שפת גוף פסיכולוגיה מחלות נפשיות וכו ידוע לי שכשאנשים סובלים מחמת הסבל רוצים להיפתר ממנו ובכך נזקקים לטיפול. חברתי הטובה נותנת כותרת אחת למכלל מחלות הנפש:"מגניב" גם אני חושבת כך . בנוסף היא מאוד אומנותית ויצירתית . אני אובחנתי כסובלת מבעיות [אין טעם לפרט] אך היא מעולם לא אובחנה היא אומרת שיש לה בעיות שקשה לה להסביר אבל שהיא נהנת מהן ואוהבת ללהיות לא בסדר בראש . ואומרת לי מפורשות שהיא חולת נפש והיא מרגישה שהיא עומדת להישתגע היא מחפשת כל פעם מחלות באנטרנט כדי ליבדוק מה יש לה אני אומרת לה שאיא פשר ליסמוך על מידע באנטרנט ושעליה ליפנות לאדם מקצועי לי ניראה שהיא משקרת וממציאה כל מיני דברים היא אומרת לי שגם לה יש פחדים וכל מיני אבל אני רואה שהיא מתפקדת רגיל מאוד מהידע שלי אני מספרת לה על מחלות נפשיות למשל על זה שיש כאלה שמרוב שרע להם הם צוחקים הרבה לפתע היא התחילה ליצחוק בלי הגיון ולא הפסיקה מענין מאוד שכשהיא רצתה לדבר איתי על משו היא היתה מאוד רצינית יום אחר סירפתי לה מה זה פסיכוזה ועל דימנונות פסיכוטיים של אנשים מיד אחרי זה היא הסתכלה על הקיר ואמרה לי "יא ראיתי משו שחור הולך" אחרי כמה זמן אמרתי לה שבעלי מקצוע תותחים במילים אחרות מומחים בלאתר מחלות נפש על פי טון דיבור שפת גוף והרבה מדדים שלא כזה פשוט להיתחזות לחולה נפש מאז היא נרתעה ולא רוצה ללכת להיבדק .פיתאום היא סיפרה לי שיש לה בעיה שהמח שלה מתחכם אותה והוא משקר מתי שהוא רוצה. אמרה לי שהמח שלה כדי שלא יגלו שהיא משוגעת ישקר בפני פסיכיאטר וכך תמיד יש לה תירוץ למה מעולם איש מקצוע לא יוכל לאתר את מחלתה בשיחות נפש בנינו מאוד מטריד אותי שהיא לא רוצה להיפתר ממחלותיה ואני כן אני אומרת שאני נורא מקנאה בה למרות שלרוב קשה לי להאמין שהיא באמת אוהבת ליסבול ושהיא בכלל סובלת היא אומרת שהסבל לנו יפה תמיד משווה בנינו ואומרת שהיא סובלת יותר זה מעצבן ניראה כאילו היא לא סובלת בכלל ולא מבינה מה עובר עלי אם היא אורמת לי ליחיות איתו בשלום שאלתי היא האם לפי כל מה שתיראתי עליה
    א.הגיוני שאדם שסובל באמת לא ירצה להיפתר מסבלו כשהוא באמת חולה ?ובאמת יהנה?
    ב. לי ניראה שהיא המציאה את המחלה המוזרה שהמח מתחכם אותה כי היא בעצמה המח והיא מודעת לעצמה SO WHAT..?
    ג.יתכן לפי מאפינים אלו שהיא באמת חולה ??????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/11/2010

אדם שסובל וחש טוב מכך, זה אדם הלוקה ברגשי אשמה, רצון לעונש על מעשיו הנוראים ( אמיתיים או דימיוניים) וכו''.
    התיאור של חברתך באמת חריג, יש קושי לאבחן ולהתרשם רק על סמך התיאור הנ''ל מומלץ בדיקה מסודרת ועזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו