מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום לד"רנ24/11/2010
שלום רב,
לא פעם קראתי לא משנה מה תיקח ? ציפרלקס, רסיטל , פרוזאק? וכו' . כאילו שכולם אותם הדבר וכאילו יש פה חוסר הבנה מצד הרופאים להתאים את הטיפול היעיל ביותר . למה זה ככה? למה לא דואגים לנסות להתאים את הטיפול היעיל ביותר למה ועוד יותר זה גם לא נכון לא כולם אותו הדבר אשמח לקבל תשובה
ובאמת לדעת מה הטיפול הטוב לטיפול בחרדה, מצב רוח טוב והרגשה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לד"ר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/11/2010היי שירה, יש הבדלים בין התרופות, זמן מחצית חיים, השפעות נלוות ועוד, אכן השאיפה להתאים את הטיפול הטוב ביותר עבור כל אחד.
בגלל תופעות לוואי, כל רופא מעדיף להשתמש בתרופה שיש לו ניסיון הכי טוב ואשר לדעתו היא הטובה ביותר למטופל האינבידואלי מולו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירה24/11/2010ד"ר שלום
מה זה אומר מחצית זמן התרופה? למה הכוונה ומה הטיפול הכי יעיל בעינך לטיפול בחרדה איזה כדור אני לוקחת ציפרלקס חודש הפסקתי ל- 3 ימיםומרגישה אותו הדבר מה הכי טוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/11/2010זמן מחצית החיים = הזמן של הכדור ( חומר כימי) בגוף מלווה בהשפעה יחסית.
הכי טוב = השפעה על הסימפטומים עם מינימום תופעות לוואי וסבילות לטיפול.
לפעמים בטיפול , צריך לעלות מינון, להוסיף תרופות אחרות ואו לשלב CBT ( טיפול התנהגותי קוגנטיבי) על מנת להרגיש טוב.
חוסר יעילות תרופה = מינון טיפול מקובל לפחות 3 חודשים, בפועל הרבה מטופלים מחפשים שיפור מיידי ולא מוכנים להמתין ולפעמים יש פיספוס.
השאלה = האם היה שיפור כל שהו תחת הטיפול ? מהו השיפור ? , מה שיכול לכוון להמשך טיפול ללא שינוי התרופה, ואיזון( שינוי במינון, הוספה וכו'....)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר היקר
נ25/11/2010שלום ד"ר יקר
אתה עושה עבודת קודש ביחס שאתה נותן לגולשים ללא כל תמורה! יישר כוח!
ד"ר תראה אני אמא ל-2 ילדים חיי נישואין לא מרהיבים אמא עובדת ומטפלת במשרה מלאה! עובדת מאוד קשה, זה שאמר אמא יש רק 1 ידע מה אמר. אני חוויתי התקפי חרדה נוראים בנסיעה ברחוב ובכל מקום שפעם חשבתי שזה רק בנסיעה ונמנעתי מכך.. לאחרונה הבנתי שזה אינו קשור ושאכן קורה לי בכל מצב. ככל הנראה ההתקפים קוראים לי מלחץ שאין לי שליטה עליו , ההתקף יכול להופיע בכל מצב אפילו "שנראה שבסדר" תראה אם אני אקח חצי ואבן כל יום אז סבבה אני ממש רגועה אבל זה גורם לי לדאון ! אינני יודעת מה לצפות מהכדור מכיוון שנראה לי שאמא זה עבודה קשה ככה שאין לי אנרגיות לבילוים ממש. ההתקפים שעברתי היו נראים כמו ארוע מוחי או שווץ התקווצות של הפנים הרדמות רגלים וידים וכו' משהו מפחיד! הבנתי לבד שזה לא שווץ לא סרטן ולא ארוע מוחי , אני יודעת שכל זה קורה לי מעומס דאגה ולחץ! הכציפרלקס לא חולל ניסים עבורי אבל יותר נכון הביא אותי למצב רגיל כמו תמיד שלא ממש משהו. לכן אני שואלת לא רוצה להגיע מהסוף להתחלה כי יש מן אופי לרפואה לנסות לנסות ובסוף להתחיל אם מה שהכי יעיל , ד"ר יקר מה היית ממליץ לי לקחת אני לא עשירה ואין לי בעיה לקחת כל טיפול אין מחיר להרגשה טובה ותחושה טובה לא הגיוני שאדם שגר בתל-אביב לא ראה את קניון רמת אביב לא עזראילי כי מפחד להיות בפקק או בהתקף מסוכן באיילון , איכות חיים עבורי זה להיות בלי חרדות בלי פחדים . כל ההמנעות מהדברים הפשוטים גם מחזקת וגם הורסת אותי! כי אני יודעת שכל מה שקורה זה לטובה ואם אדם עובר מכשול כזה זה כדי להעריך יותר ולהבין שכלום לא ברור מאילו!
תן לי עזרה, אני אפילו לרופא שלא הולכים ברגל לא הולכת מכיוון שמפחדת מההתקף
לעזרתך אודה . שוב אציין הכל מלחץ לדעתי. תקן אותי אם אני טועה ואשמח לעזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר היקר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/11/2010היי שירה , אני מבין סבלך, הלוואי שהטיפול הנפשי היה פשוט כמו ברפואה כללית, מהבחינה שעושים בדיקות , צילום יודעים מה הבעיה , נותנים טיפול וזה נגמר ( כמובן לא תמיד).
בפסיכיאטריה המצב מורכב, כי חייבים להתייחס לחלקים הפסיכולוגים, סוציאלים ( חברתיים סביבתיים) וכן ביולגי ( תרופות).
אני ממליץ לך למצות את הציפרלקס, לא להפסיק, לפחות חצי שנה - שנה ,
להפחית קפה ( שמחמיר חרדה) , להקפיד על שינה מסודרת ( אפילו במחיר של שימוש בכדורי שינה לתקופה קצרה) , הליכות יומיות, לנסות לחפש חברות , קבוצות לשיחה ושיתוף המצוקה, יש גורמים רבים הנותנים עזרה נפשית חינם באינטרנט , ניתן לדבר בטלפון וכו'', אפשר לישקול לבקש שיחות עם עובדת סוציאלית מהרווחה , השיחות לפעמים חשובות לא פחות מתרופות , לפעמים אפילו חשובות יותר. בהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר היקר
נ25/11/2010שלום לך,
רווחה וכו' לא בשבילי בכלל! אני לא מסכנה אני רק רוצה איכות חיים!
אני עושה סקר כל האמהות עייפות לרוב וזה בסדר מבחינת. אני ישנה מצוין תודה לאל אוכלת בסדר ברוך השם אני לקחתי 27 כדורי ציפרלקס והפסקתי ל- 3 ימים בנתים ולא מוצאת את ההבדל אם או בלי... אני שוב שואלת אותך תן לי שם של התרופה הכי יעילה גם אם צריך למצוא אותה בחו"ל.. תרופה נגד לחץ נגד חרדות והרגשה סבבה. יש לך הצעה אחרת? במקום שאלך לנסות המון תרופות ובסוף יגידו לי תשמעי זה הכי שיש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר היקר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/11/2010לא מכיר תרופה אחת שתתאים לכולם ותפתור את כל הבעיות, מיצטער !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהותרופה לחרדות ולחץ
נ25/11/2010ותרופה מצוינת לחרדות מצב רוח ולחץ אתה מכיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהותרופה לחרדות ולחץ - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/11/2010ציפרלקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)