התקפי חרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפי חרדה
    נתי
    25/11/2010

שלום,
    אני סובלת מזה 6 שנים מהתקפי חרדה ומטופלת בציפרלקס. לפני כשלושה חודשים המליצה לי רוקחת לקחת אסטו (משהו כזה) של טבע ואמרה שמדובר באותם רכיבים בדיוק. בחודש וחצי האחרונים אחרי שנים של התקפים פעם בחודשיים-שלושה, חזרו לי ההתקפים על בסיס יומיומי ובצורה חמורה יותר. לאחר התייעצות טלפונית עם פסיכיאטר נאמר לי כמובן לחזור לציפרלקס המקורי. בימים האחרונים ההתקף המוכר קצת פחת אך הנשימה שלי ביום יום הפכה מוזרה. אני שמה תשומת לב מוגברת מידי לנשימה שלי תוך כדי לקיחת נשימה עמוקה כל כמה שניות בצורה כמעט לא רצונית. מרגיש כאילו משהו שולט עליי ואיני מפסיקה עד כדי כך שזה כואב בסרעפת והנשימות העמוקות נעצרות באזור החזה.
    מעולם לא הכרתי צורה כזו של התקף אך מכיוון וזה מרתיע אותי הנשימה שלי הפכה באופן קבוע לנשימה כזו..כל כמה שניות נשימה עמוקה אחרת אני מרגישה שמשהו לא סדיר בנשימה.
    האם מדובר בהתקף מתמשך כיון שהוא לא מוכר או האם מדובר במשהו אחר?
    אני מנסה ללא הואיל לשלוט בנשימה העמוקה ולנשום רגיל אך המוח שלי מתעסק כל הזמן בלבדוק את הנשימות וגם בלילה אני מתעוררת לפעמים בלחץ של איבוד נשימה..
    אבקש עזרתכם.. אני מחכה לחזור לעצמי כל כך.. החרדה השתלטה עליי שוב, והיא כאן כל הזמן.....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקפי חרדה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    26/11/2010

מדובר בחרדה והתנהגות חרדתית שרק מגבירה את החרדה. לא מדובר בהתקף אחד ארוך, ולכן מומלץ מעבר לטיפול התרופתי לשלב טיפול התנהגותי או היפנוזה / ביופידבק. אני מציע לך לשלב את הדברים כיוון שממה שכתבת ניכר שאת מגיבה בעוררות יתר לגירויים גופניים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו