קונצרטה, ריטלין ותופעות לוואי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קונצרטה, ריטלין ותופעות לוואי
    זוהר
    02/12/2010

שלום,
    אובחנתי כADHD וקיבלתי טיפול תרופתי בשנה שעברה (סטודנטית). נטלתי את הריטלין בתק' מבחנים בלבד (20מג).
    השנה הנוכחית החלה, והתחלתי לקחת שוב ריטלין, רק שכעת עליתי בהדרגה מ20, ל30 ואז ל40 מ"ג. ב40 מג הרגשתי מסוחררת והורידו אותי ל30, אך ה30 לא עזר ועליתי שוב ל40. לאחר מכן עברתי לקונצטרה 54 ושוב חזרתי לריטלין וחוזר חליליה. אני פשוט לא מצליחה להבין מה טוב לי...
    מה שבעיקר מטריד אותי: אני חשה מסטולה..משהו כמו התעופפות שכזאת..בלבול, והכי מפחיד-מרגישה לא "אני"-מתנהלת באופן שונה........ בשבוע האחרון התחלתי להרגיש חוסר תחושה : לא מרגישה חלקים בגוף באופן מדוייק (ז"א למשל: לא מרגישה האם נשארו לי שאריות אוכל על השפתיים או לא).
    זה לא היה..ומרגיש לי שזה קשור לכל התרופות האלה...............
    יכול להיות?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קונצרטה, ריטלין ותופעות לוואי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/12/2010

כאשר המינון של ממריץ גבוהה למשתמש ( פארמטר אינדבידואלי) יכול להיות מצב של דיסטרקטביליות, קושי להתמקד, כל גירוי משבש, יכול להסביר חלקית את הקושי להתמקד מגירוי נקודתי.
    יש צורך לשקול את התגובות, טיפול ארוך טווח בדר'כ עדיף, ניתן לשקול לנסות אדרונקס במקום וכן לנסות לשלב טיפול התנהגותי קוגנטיבי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו