מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קונצרטה, ריטלין ותופעות לוואיזוהר02/12/2010
שלום,
אובחנתי כADHD וקיבלתי טיפול תרופתי בשנה שעברה (סטודנטית). נטלתי את הריטלין בתק' מבחנים בלבד (20מג).
השנה הנוכחית החלה, והתחלתי לקחת שוב ריטלין, רק שכעת עליתי בהדרגה מ20, ל30 ואז ל40 מ"ג. ב40 מג הרגשתי מסוחררת והורידו אותי ל30, אך ה30 לא עזר ועליתי שוב ל40. לאחר מכן עברתי לקונצטרה 54 ושוב חזרתי לריטלין וחוזר חליליה. אני פשוט לא מצליחה להבין מה טוב לי...
מה שבעיקר מטריד אותי: אני חשה מסטולה..משהו כמו התעופפות שכזאת..בלבול, והכי מפחיד-מרגישה לא "אני"-מתנהלת באופן שונה........ בשבוע האחרון התחלתי להרגיש חוסר תחושה : לא מרגישה חלקים בגוף באופן מדוייק (ז"א למשל: לא מרגישה האם נשארו לי שאריות אוכל על השפתיים או לא).
זה לא היה..ומרגיש לי שזה קשור לכל התרופות האלה...............
יכול להיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונצרטה, ריטלין ותופעות לוואי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/12/2010כאשר המינון של ממריץ גבוהה למשתמש ( פארמטר אינדבידואלי) יכול להיות מצב של דיסטרקטביליות, קושי להתמקד, כל גירוי משבש, יכול להסביר חלקית את הקושי להתמקד מגירוי נקודתי.
יש צורך לשקול את התגובות, טיפול ארוך טווח בדר'כ עדיף, ניתן לשקול לנסות אדרונקס במקום וכן לנסות לשלב טיפול התנהגותי קוגנטיבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)