מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה מעניינתa.w03/12/2010
האם אדם שאובחן כסובל מהפרעה סכיזואפקטיבית ישאר כאדם המוגדר כחולה במשך כל ימי חייו? או שיש אפשרות לצאת מזה? והאם הפרעה סכיזואפקטיבית קשה בחומרתה כמו סכיזופרניה או מאניה דיפרסיה?
אשמח מאוד לתשובה,ותודה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלה....
a.w04/12/2010ידוע לי שיש כמה סוגים של הפרעות סכיזואפקטיביות והבולטות שבהן,הן: 1. הפרעה הנוטה יותר להפרעת מצב רוח וסימפטומים של מאניה-דיפרסיה/הפרעה דו-קוטבית ופחות אלמטים של מחלת הסכיזופרנייה אבל יש מעט סימפטומים מהמחלה. 2.הפרעה הנוטה יותר למחלת הסכיזופרנייה עם יותר סימפטומים סכיזופרניים כמו,הזיות,חשיבה לא מאורגנת וכו'...גם מצבי רוח.
עכשיו,כשיש הפרעה סכיזואפקטיבית שהבולט בה זה רוב הזמן מצב רוח די ירוד ואפילו דיכאוני ומדי פעם התרוממות במצב רוח,כשלפעמים הכל נראה רע ולפעמים הכל נראה יפה ובסדר..פחות אלמנטים של סכיזופרניה,אין הזיות,אין קולות אבל יש קצת חשיבה לא מאורגנת...מצבי רוח משתנים רוב הזמן וזה הדבר הבולט בהפרעה (או מחלה שעדין לא ברור לי איך לכנה בעיה זו) ובקיצור הפרעה סכיזואפקטיבית שיותר נוטה להפרעת מצב רוח ומעט מין הסכיזופניה,אם כי בכל זאת יש מעט...
האם אפשרי לנהל חיים תקינים ונורמליים יחד עם ההפרעה?
ועוד משהו שעלי לציין,החשיבה הקוגנטיבית רגילה,המראה רגיל ואפילו יפה ומסודר,אינטילגנציה טובה אך בכל זאת קיימת האבחנה בודעות של schizoaffective disorder, האם יש סיבה לאופטימיות?
האם אפשרי לחיות חיים טובים ונורמטיביים יחד עם ההפרעה? והאם זוהי הפרעה שלא חולפת? האם אפשר ללמוד לחיות איתה?
אשמח מאוד מאוד תשובה,ותודה רבה מראש....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה.... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/12/2010נחשב ליותר קל מסכיזופרניה ויותר קשה ממניה דפרסיה, מחלה כרונית במהלך הזמן יש סיכוי לשינוי לסכיזופרניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי,אבל..
A05/12/2010חשבתי שתיתן לי תשובה קצת יותר מפורטת,וגם,מה ז"א בהמשך יכולה להתפתח לסכיזופרניה? מעולם לא אמרו לי שהפרעה סכיזואפקטיבית שאין בה כמעט בכלל סימנים סכיזופרניים תהפוך בהמשך לסכיזופרניה במלואה...? רוב הטיפול במהלך החיים היה על מייצבי מצב רוח..זה היה בכל אופן מרכז הטיפול וגם אם היו תרופות אנטי פסיכוטיות,הכמות הלכה וירדה...יש מודעות למצב ויש הבנה ורצון לקחת טיפול..נשמע לי קצת לא בסדר שבצורה כל כך קלה אתה נותן תשובה כל כך מיאשת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי,אבל.. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/12/2010ממליץ לך קצת ליקרוא חומר ולדבר עם הרופא המטפל.
הפרעה סכיזואפקטיבית כוללת מרכיב אפקטיבי ( דיכאון או מאניה ) וכן מרכיב סכיזופרני ( מחשבות שווא, הפרעה בפרספציה ..) , רוב זמן האפיזודה יש שילוב של הנ''ל, יש צורך לשבועיים של הפרעה פסיכוטית נקייה ללא מרכיב אפקטיבי לשם אבחנה.
לאחר שנים, יש סבירות שחלק מהמאובחנים בהפרעה יאובחנו כלוקים בתהליך סכיזופרני, פגיעה בתיפקוד, ירידה ביכולות קוגנטיביות, אפיזודות פסיכוטיות ארוכות יותר מהמרכיב האפקטיבי ועוד פארמטרים.
באבחנה מבדלת כמובן יש לשלול מאניה דפרסיה, דיכאון פסיכוטי ועוד...
בכל מקרה , שימוש בטיפול מסודר, שיחות ותמיכה ותוכנית שיקומית מסודרת יכולה להבטיח איכות חיים ותיפקוד סבירים ואפילו טובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר יונתן...
a.w06/12/2010תראה,האמת שזו ממש לא הפעם הראשונה שאני בודקת לגבי ההפרעה הזאת,אפילו יותר מידי,יכול להיות...וכן,אני יודעת על העובדה שכדי לאבחן הפרעה סכיזואפקטיבית צריך שיהיה לפחות שבועיים של הפרעות פסיכוטייות..בכל אופן,במשך הרבה זמן הגדירו אותי כמאנית-דיפרסיבית,ואני הרבה יותר מזדהה עם ההגדרה הזאת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר יונתן... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/12/2010יש סיכוי סביר שמדובר במניה דפרסיה, לפעמים קשה לאבחן באופן חד משמעי, לכן המעקב על ציר של זמן כה חשוב, בכל מקרה כיום יש מענה טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)