דד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דד
    נ
    06/12/2010

שלום רב
    אני נוטלת כדורי ציפרלקס כבר 40 כדורים. 10 מ"ג ליום.. לחרדות ודיכאון (חרדות אם המנעות ממצבים)
    כיום יש שיפור בחיי היום יום לא מלאת אנרגיות אבל.......בסדר האם יש לצפות לעוד שינוי? או שאני במקסימום? אני לא תמיד מאוד רגועה האם גם בזה יכול להיות שינוי?
    האם יש כדור יותר שיכול להיות להרגיש טוב יותר ויותר מצב רוח ואנרגיות?
    אשמח לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דד

הוספת תגובה

• דד - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    06/12/2010

להשגת אפקט מאקסימלי, מינון התרופה צריך להיות הכי אפקיבי ( לפעמים צריך לעלות מינון), יש להתייחס לחלק פסיכולוגי ( ערך עצמי, קונפליקטים, משמעות ועוד..) וכן חלק סביבתי ( משפחה, עבודה, סביבה).
    כדור לא יעזור באם קיים בעיה פסיכולוגית או בעיה סביבתית( לדוגמה : מצב דחק בעבודה..)
    באם קיים חולשה וחוסר אנרגיה יש צורך לישקול תוסף כגון אדרונקס ואו לישקול
    תרופה משולבת סרוטונין ונוראדרנלין( אפקסור, איקסל, סימבאלטה ...)
    יש צורך להתייעץ לגבי הנ''ל.
    לפעמים יש צורך בבירור גופני לגבי עייפות וחוסר אנרגיה , כגון, תיפקוד בלוטת התריס, סרולוגיה לזיהומים כמו CMV EBV , בעיות גופניות כרוניות ( אנמיה, כבד כליות ..) .
    מומלץ לשים דגש על פעילות גופנית וכן שינה מסודרת וטובה.בהצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה המשך

נ
    06/12/2010

מה זה אדונקס? ולמה התכוונת שאם יש מצב של דחק או לחץ בעבודה הכדור לא יעזור ? הרי לוקחים את הכדור כשלא מצליחים לשלוט בלחץ נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה המשך - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    07/12/2010

אדרונקס = תרופה שמעלה נוראדרנלין, תורמת למרץ.
    התרופות לא הופכות אדם לזומבי, אם קיים מצב דחק האדם יסבול, כמו כל אדם נורמלי. אם הבוס צועק ומעליב לפני כולם זה אמור לפגוע ולתרום לכעס ועצב , לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לד"ר

נ
    07/12/2010

שלום ד"ר

כל מה שאתה כותב נכון. אז למה לוקחים כדור? הרי אדם שסובל מחרדות מרגיש רע גם בלי שהבוס כועס או מעליב לפעמים אז במה עוזר הכדור מדוע אני לוקחת כדור ועדין מרגישה מתח ועצבים משיגרה בלי בוס כועס דווקא הבוס שלי כועס עד שאני "מגיע"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לד"ר - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    08/12/2010

שאלה אינבידואלית , להרגיש מאוזן מבחינה ביולוגית, יש להשיג איזון הטיפול, מינון אפקטיבי של התרופה,פרט לכך, יש צורך למענה תזונתי גופני, וויטאמינים, בירור גופני כגון בלוטת התריס וכו''.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו