מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת חרדה, דיכאון, -אישיות גבולית?אריאל07/12/2010
לדר' שלום רב,
אני בחורה בת 22 וסבלתי מהפרעת דיכאון כל חיי לסירוגין ולאחרונה (לפני כ-3 וחצי חודשים) פרצה לי הפרעת חרדה קשה בעקבות שימוש מאסיבי וארוך טווח בסמים קלים. בשלב זה התחלתי בטיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי (תרופתי). אני לוקחת כבר חודש וחצי 150 מ"ג לוסטרל ו-0.5 קלונקס שאני עכשיו בתהליכי גמילה ממנו. המצב הוטב מעט אבל עדיין לא תקין.- יש לציין שלפני כן הייתי בחורה מתפקדת לחלוטין למרות הדיכאונות הייתי פעילה, הסתדרתי במסגרות והיו לי חיי חברה פורים. מאז החרדה הפסקתי את לימודיי באוניברסיטה, לתקופה של יותר מחודשיים לא יצאתי מהבית כמעט, צמצמתי את חיי החברתיים משמעותית, הדיכאון התעצם ואני מתקשה להתרכז או למצוא עניין במשהו. לאחרונה נתקלתי בהגדרה של הפרעת אישיות גבולית ואני יודעת שלא ניתן לעשות איבחון באמצעות הפורום בלבד אך ברצוני להתייעץ בכל אופן על מנת לדעת אם קיימת סבירות כלשהי שאני סובלת גם מהפרעה זו ואם יש צורך בבירור נוסף. לכן אתייחס למאפייני הקשורים במאפייני ההפרעה. אני אובדנית מאז ומתמיד, עוד לא היו ניסיונות התאבדות בפועל אבל מחשבות בלתי פוסקות ורצון כנה למות. (המעבר שמרצון לכוונה ממשית נחסם בעקבות עניין מצפוני). בתור נערה צעירה יותר נהגתי לחתוך את עצמי.- מה שהפסיק בכמה שנים האחרונות. עישנתי מריחואנה בכמות מוגזמת לתקופה ארוכה- עד שפרצה החרדה. ובעבר הייתי השתמשתי בחגיגת לתקופה. ולא יודעת אם שווה לציין אבל גם מעשנת סיגריות שנים רבות. כשניסיתי להגדיר את הדיכאון שלי ניסחתי את זה כתחושה שלא יכול להיות לי טוב בעולם הזה מעצם היותי מי שאני, שהאופי שלי ברמה הכי בסיסית ובלתי ניתנת לשינוי בהכרח יגרום לכך שיהיה לי רע כי אני לא בנויה בשביל להתמודד עם הדברים הנוראיים שיש בעולם, עם כל גילוי של רוע ואכזריות. יש לי דפוס חוזר בקשרים חבריים חדשים שאני תולה המון תקוות בקשר ומנסה לאלץ עליו קרבה שלא קיימת בפועל, אני נפתחת יתר על המידה, הופכת אובססיבית לחלוטין לבן אדם השני, מרחיקה אותו וככל שהוא מתרחק כך מתגברת ההתנהלות המשוגעת שלי (מיליון הודעות, שיחות, מעין סחיטה רגשית- איומים שאפגע בעצמי ועוד) אני נעה בין הצגת אהבה ללא תנאים ובין אכזבה במהירות לא הגיונית ואני לא מסוגלת לעזוב את הבן אדם לא משנה כמה ברור לי שאני צריכה, אני מתעקשת להוציא ממנו רגש ואנושיות בכל דרך אפשרית. בזמן הזה אני נפגעת עמוקות, אני מרגישה נורא על איך שאני מתנהגת ועל כך שלבן השני לא אכפת ממני ושהפתיחות שלי "הבריחה" אותו. אני מרגישה שאין לו לב, שהוא לא אנושי שהוא רע ומנסה להוכיח לעצמי שלא יכול להיות שאנשים יכולים להיות ככה. אבל מצד שני יש לי קשרים אחרים ארוכי שנים בהם אני מתנהלת נורמלי לחלוטין ואפילו אם היו רואים אותי במצבים שאני מתארת לא היו מאמינים שזו אני. וכאן נכנס לעניין עניין הזהות. בשל הניגוד העצום בין איך שאני מתנהגת בסיטואציות האלה ובין איך שאני מתנהגת בסיטאציות אחרות אני מתקשה להגדיר מי אני באמת ובנוסף-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך-
אריאל07/12/2010גם בקשריי ה"יציבים" אני נוטה לראות את האחר ואת הקשר עימו לפרקים כיוצא דופן במאפייניו הטובים ולפרקים כרע, לא אמיתי וחסר ערך. כאשר השינוי יכול לקרות בין שבוע לשבוע. אני מאוד מאוד מתקשה להתמודד עם גילויי רוע למינהם גם כאשר הם לא קשורים אליי וכאשר אדם יעשה משהו שלפי ההגדרות הנוקשות שלי הוא רע אז האדם רע מבחינתי באותו רגע ובאופן כללי אני תופסת את טבע האדם כרע ומרגישה לא משויכת אליו. בקשרים האובססיבים שלי אני מאוד דרמטית בדברים שאני אומרת ומסוגלת לראות את סיומו של הקשר וה"נטישה" כסוף העולם במלוא מובן הביטוי, אני לא מסוגלת לסיים קשרים גם אם אני יודעת שהם לא טובים לי בשום צורה, לא מסוגלת להתמודד עם יציאה של בן אדם מחיי לא משנה מי הוא. לעומת זאת, בשאר הזמן אני רגועה למדיי. כל מה שקשור להתפרצויות זעם וכעס זה משהו שאני לא יכולה להתחבר אליו כי אני מרגישה כעס לעיתים רחוקות ולרוב מה שיוציא כעס אצל אנשים אצלי גורר פגיעה עמוקה. אין לי צורך להיות במרכז העניינים ובחיי היום יום אני לא דרמטית. אבל תמיד אשמח לאופציה להיות במרכז העניינים או לקבל תשומת לב- לרוב אני רוצה אותה רק מאנשים ספציפים ומאחרים אין לה ערך. בגדול אני בן אדם נוח שקל להסתדר איתו. אני ביקורתית ויהירה אך לא מביאה זאת לידי ביטוי באופן בולט. אני חושבת שאני תמיד צודקת ושאני טובה מאחרים ונהנית להרגיש את זה או לקבל על זה הכרה אבל זה נראה לי רגיל. האם לפי מה שאני מתארת פה יכול להיות שיש לי הפרעת אישיות גבולית אבל ברמה נמוכה? יש דבר כזה בכלל? יכול להיות שההפרעה קיימת ובאה לידי ביטוי במצבים מסוימים אבל לא על כל מאפייניה?
אשמח לתגובה מעמיקה
בתודה מראש,
אריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזכרתי במאפיינים נוספים...
אריאל08/12/2010אני נוטה להרגיש ריקנות לעיתים קרובות, כמעט תמיד וההקשרויות שהופכות אובססיביות מרגישות תחילה כאילו ייתכן וימלאו את הריקנות הזו ולאחר מכן הדרמה שבהתנהלות האובססיבית לוקחת את התפקיד הזה. ואני נוטה לשינויים במצבי הרוח.- אמנם הם לא קיצוניים באופן בו הם באים לידי ביטוי מול אנשים אבל אני יכולה רגע אחד להרגיש דיכאון עמוק ולבכות את חיי לבד במיטה ואז לצאת מהבית עם חברים ולהיות חיה וצוחקת בצורה יוצאת דופן (עדיין ממש לא הייתי מתארת את זה כמאניה) למרות שזה לא לגמרי אמיתי כי זה נובע מתסכול וזה מעין מנגנון הגנה שכזה.
נראה לי שכיסיתי כל מה שניתן לכסות במסגרת כזאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזכרתי במאפיינים נוספים... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/12/2010את בהחלט מתארת מצב המתאים להפרעת אישיות גבולית.
למידע נוסף ויעיל, ממליץ ליבדוק את החומר ( חינם) באתרי, בדף מטופלים.
( פרטי האתר למעלה ליד התמונה והפרטים שלי)
נ.ב.
לגבי נמוך, גבוה וכו' - מדובר ברמות ארגון : נמוכה - בינונית - גבוהה , קשור לספקרום עליו ההפרעה נימצאת , בין הנווירוטי לפסיכוטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)