מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חושים מחודדיםחסוי08/12/2010
אני לוקה בהפרעה סכיזואפקטיבית (מאניה דיפרסיה ופארנויה) ומאז גיל קטן שומע למרחקים בגיל הנעורים חברי תמיד אמרו לי שאני יהיה מרגל בצחוק אני מדבר על מצב שאני יכול לשמוע מה מדברים במרחק רב מאוד בחדר אטום מילה במילה גם אם לא צועקים או מצב של אם מישהו אומר משהו באוזן אני ישמע כאילו הם מדברים איתי יש לי הפרעת קשב וזה מפריע לי בלימודי האקדמיים אני מניח שהפארנויה גם קשורה כי לפעמים במרחקים גדולים אני לא שומע מילה במילה אז המוח משלים אישפזתי בחיי עשרות בני אדם אני חושב שחצי מהם מהסיבה שחשדתי שהם דיברו במרחק שהייתי משלים את דבריהם במוחי ובעצמי הייתי מאושפז הרבה כאשר אחד האישפוזים מחלקה משפטית מה לעשות?
חוץ מהטיפול מה לעשות אסור לי לקחת לא ריטלין ולא קונסרטה ריססו אותי במאוד כדורים ודווקא 2 הכדורים שאני הכי צריך או לפחות אחד מהם לא נותנים לי אני מיואש כל פעם שאני מנסה להתרכז במשהו שיש רעש אני מתחרפן בגלל גם לא יושן בלילה בכדי שאוכל להתרכז. מקווה שתעזרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואיי...לא ידעתי עד כמה זה שונה מאדם
a.w08/12/2010לאדם.....אני גם אובחנתי עם משהו בסגנון אבל זה ממש לא דומה למה שאני מרגישה...אני ממש לא מעבירה ביקורת,שלא תבין אותי לא נכון..סתם,פשוט אני רואה שאנשים שמאובחנים תחת אותה הגדרה מרגישים דברים שונים כמעט לגמרי ולא רק אתה..אני מכירה עוד מישהי שמאובחנת בזה והבעיה שלה גם לא בדיוק כמו שלי...מה זה מלמד??? שהפסיכיאטרים מדביקים לכל אחד אבחנה של פרעה ואף פעם זה לא מדויק,אפילו שכל בן אדם הוא בגיל אחר עם סיפור אחר אבל אין אפילו קווי דימיון וזה העניין פה.....מה דעתך על זה ד"ר יונתן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור שכל מקרה שונה
חסוי08/12/2010הקיטלוגים הם בסך הכל כלי עזר לגופים המטפלים, ישנם הרבה סימפטומים וכאשר כמה סימפטומים נכנסים תחת אותה קטגוריה קוראים לזה הפרעה או מחלה, זה שחברה שלך צוחקת ללא הפסקה במאניה וכך גם אני זה סימפטום אבל זה לא אומר ששנינו מסתכלים אותם סרטים כל בנאדם ייחודי אם כבר חשבתי שתגידי משהו על הדמיון של השמיעה לחשדות כי פסיכופתולוגיים אומרים שמי יש לו בית שמיעה יש לו מחלת רדיפה אבל אם את מדברתעל דמיון בין אנשים בקשר למחלות אנחנו לא מחלות שאפשר להשוות בינהן אלא בני אדם בשר ודם שהאבחנה זהו כלי עזר לטיפול זה הכל אין כמעט אנשים שיודעים או חושבים שיש לי משהו שאני מאוזן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה איתך לגמרי
a.w08/12/2010זה בעצם מה שהתכוונתי,כל בנאדם הוא בנאדם בפני עצמו! וזה שכתוב עלי איזשהו אבחנה אצל הקלסר של הפסיכיאטרית שלי,עם כל הכבוד-זה לא יכול למסגר אותי באיזשהו ריבוע של אדם מסויים..תבין,אני מסתובבת בראש כל היום,אבל כל היום:"שלום,קוראים לי X ואני סובלת מסכיזואפקטיב" ואני פשוט לא יכולה עם זה יותר! הרי בסך הכל,כשבנאדם בא ומנהל איתי שיחה,או פוגש אותי הוא לא יודע מה רשום אצל הפסיכיאטר! הוא רואה אותי,שומע אותי ואז הוא מתרשם וזה לפי דעתי מה שקובע! לא ככה?? הרי יבוא מישהו/י אחר/ת וגם לו כתוב אצל הפסיכיאטרית שלו שהוא "סובל מסכיזואפקטיב" אבל כשידברו איתו או יפגשו אותו,זה יהיה משהו אחר לגמרי,לטובה או לרעה.....מסכים איתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעם סודות
חסוי09/12/2010מסכים אפשר להסתיר מהרבה אנשים גם קרובים רחוקים הבעיה היא שרוצים להתחתן אני בן 23 אז יש קצת זמן אבל שמוצאים בת זוג קשה להסתיר מה אני יסתיר את הכדורים כל החיים ולפעמים מתקרבים למישהו ורוצים לספר אך לא יכולים מהבושה מה הוא יחשוב לא עשיתי צבא בגלל זה ואני נראה ברוך השם סיירת מטכ"ל אז שואלים למה ואני ממציא סיפור אחר קיצור זה סיפור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעם סודות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/12/2010הכי חשוב לזכור, הפרעה נפשית = סבל מלווה פגיעה ניכרת בתיפקוד( חברתי, לימודי..)
לפעמים יש קושי להבדיל בין הפרעה סכיזואפקטיבית, מאניה דפרסיה, דיכאון פסיכוטי, סכיזופרניה ואו שימוש בקוקאין, יש צורך למעקב על ציר זמן ואז התמונה מתבררת וקל יותר לאבחן במדויק. לא תמיד התמונה הקלינית קלה ופשוטה כמו בספרי הלימוד בפגישה ראשונה, במיוחד שאם בו בזמן קיימות הפרעות נוספות ( אישיות, סמים, נזק מוחי, מחלות גופניות...ועוד)
בכל מיקרה הטיפול במקרים הנ''ל יהיה זהה, בנוגדי פסיכוזה , הקריטריונים לאשפוז בהסכמה או בכפייה כפופים לחוק לזכויות החולה והחוק לטיפול בחולי הנפש, כך שהטיפול והאשפוז יהיו מעוגנים בחוק ומידע עדכני ומיקצועי שמקובל בעולם.
האבחנה בפסיכיאטריה היא פמנולוגית , ז''א, מתבססת על תיאור המטופל והתרשמות הבודק ( OBSERVATION AND DESCRIPTION ).
לשם אבחנה יש צורך בתיאור ומידע משלים, ממשפחה , חברים, עבודה, פליליים ועוד..
לא תמיד האבחנה קלה , לדוגמה : מטופל שמסתיר מידע ולא משתף פעולה.
הגישה היום זה להתייחס לספקטרום של בעיות, הספקטרום הפסיכוטי, האפקטיבי(מצב רוח) האובסיסיבי, האוטיסטי וכו''... מה שמכוון לגבי טיפול יעיל ומוכח בכל ספקטרום.
לדוגמה : ספקרום פסיכוטי - טיפול נוגדי פסיכוזה , ספקרום אפקטיבי - נוגד דיכאון ...
מקווה שקצת הסברתי לגבי האבחנה בפסיכיאטריה והמורכבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתראה..חסוי..
a.w09/12/2010אני גם הייתי פעם בראש שלך של מה יגידו וזה,אבל אני נמצאת היום במקום אחר,והעניין הוא אחרת במקרה שלי כי אני לא מסתירה כלום,מה זאת אומרת להסתיר? מי שכבר מגיע לסיטואציה שהוא מכיר אותי אז הוא מכיר אותי עד הסוף,אין לי במה להתבייש,אני חייה עם זה שנים וברוך השם לא רואים עליי כלום ואני בחורה יפה ואינטיליגנטית ומוכשרת,יש לי קשיים אבל אם תראה אותי ברחוב הדבר האחרון שתגיד על זה שאני חולת נפש,כן אני לוקחת כמה כדורים,פאק! חצי עולם לוקח את החרא הזה! מה שחשוב בתאכל'ס זה איך החיים שלי נראים ואיך אני מתפקדת אז אני מוצאת את הדרך שלי בחיים האלה גם אם זה לא בדיוק כמו הדרך של כולם,ומי זה כולם בכלל? תתבגר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוקטור דוידאור
חסוי10/12/2010דוקטור בוא נשים בצד את הנושא של האבחנה כי יהיה לי זמן לעשות זאת כמטפל עוד הרבה מאוד זמן בחיי אני שואל איך אני פותר את בעית הקשב בנאדם רגיל לומד פחות ממני ולא בגלל שאני פחות אינטילגינט ממנו אלא רמת קשב ששואפת לאפס, האם אין טיפול לאבחנה שציינתי הזמן היחיד שאני מרוכז הוא הזמן שכולם יושנים, גם כדור טבעי במידה והוא אפקטיבי יעזור לי, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוקטור דוידאור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור11/12/2010לגבי שיפור הריכוז באם האבחנה הנ''ל, סכיזואפקטיב, שינוי נוגד פסיכוזה דור שני עם פחות אפקט מרדים, תוספת אדרונקס, תזונה נכונה או תוספות וויטאמינים ( B קומפלקס + חומצה פולית ) , תירגול חשיבה וריכוז( קריאה ולימוד טכניקה לשאול שאלות לגבי החומר הנילמד בראש ולנסות לענות ולסכם לאחר כל דף), פעילות גופנית תוך שמיעת חומר לימוד מוקלט.
תתיעץ עם הרופא המטפל בנדון. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)