הפרעה בי פולארית והחיים שאיתה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעה בי פולארית והחיים שאיתה
    אור
    18/12/2010

אובחנתי לפני כמה שנים עם הפרעה בי פולארית ואני מטופל בליתיום 2 כדורים ביום, שניים בלילה וציפרלקס 10 מ"ג.
    אני מודה שכבר עברו 3 שנים ואני לא ממש מצליח להתמודד עם המחלה, טופלתי אצל פסיכולוגית מטעם קופת חולים כללית במשך שנה וזה עזר קצת והיום בעקבות מצב כלכלי לא טוב בעקבות כל הכספים שפזרתי בהתקפי המאניה אני לא יכול לפנות לטיפול פרטי.
    אני לא מצליח להתמודד עם הדכאונות הגדולים, עם העליות והירידות הקיצוניים, עם הרצון לבזבז את כל כספי כדי לפצות על התסכול וגם בגלל השמחה הגדולה שזה גורם לי, ולאחר מכן עם הדכאון הגדול שבא בעקבות ההבנה שזה לא הדבר האמיתי ולא האושר האמיתי אלא רק מסיכה, ואז הלוואות על גבי הלוואות בבנק כדי לתקן את הנזקים, בקיצור דיי פלונטר, אני חייב לציין שאני מתפקד ומתפקד טוב אבל המחיר של העליות והירידות הוא מאוד מאוד קשה לי ולפעמים בלתי אפשרי...

אשמח לעיצה/תרופה אולי שאיני יודע עליה/הגברת מינונים של נוגדי דכאון - משהו!

תודה רבה, רני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפרעה בי פולארית והחיים שאיתה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/12/2010

היי רני ,הטיפול אינדיבידואלי, לכן הכי חשוב להקפיד על איזון הטיפול הנוכחי ( רמות ליתיום בדם) והטיפול הנלווה , כמובן בהמלצת הרופא שמכיר אותך.
    בנוסף מומלץ: להימנע מסמים, אלכוהול, להקפיד על שינה סדירה וטובה, באם יש בעיה בתזונה בריאה ( ירקות הירוקים בפרט) מומלץ על תוספת וויטמינים, B קומפלקס וחומצה פולית. בהצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו