מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנפרניל 100 מ"ג ליוםפוצי21/12/2010
ערב טוב
אני בן 51 עם אגורופוביה .מטופל ב"אנפרניל" 100 מ"ג ליום .( 75 SR ו-25 רגיל)כמו כן בין 3 ל4 קסנקס 0.5 .("אוסמו-אדלט" ללחץ דם)
אני סובל הרבה מאוד זמן(שנים) מחום גבוה שלא עולה מעבר ל37.4 מלווה בחולשת / תחושת חולשת שרירים .
קראתי על תופעות ה"אנפרניל" וזה די דומה למה שאני חווה .
עשיתי הפסקה של יום אחד ואכן לא הופיע חום !!!(אני נוטל בבוקר )אולי זה מקרי אבל לא היה חום ..........
איך אפשר אכן לדעת שזה מ"האנפרניל" ??
האם גם מינון של 100 מ"ג יכול לגרום לתופעה ??
האם יכול להיות שאחרי לקיחה של למעלה מ-15 שנים יתחיל פתאום ??
האם ההורדה במינון יכולה לעזור ??
מבקש עצה ,תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנפרניל - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי22/12/2010התופעה הזו מאד נדירה בהקשר של תרופה, ויש לבדוק אותה באופן עקבי.אגב, חום 37.4 אינו נחשב חום אלא בטווח הנורמה.
אם ברצונך לבדוק זאת לעומר התייעץ הם הרופא שלך כדי לקבוע תהליך בדיקה מסודר. גם כך מדובר במינון נמוך של אנפרניל.
אגב, לאגורפוביה מומלץ שילוב של טיפול התנהגותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנפרניל - תגובה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור22/12/2010עוד הערה : יש צורך לברר האם נלקחות תרופות אחרות,פרט לאוסמו אדלט, באם כן, יש לברר את נושא השפעה אנטי כולינרגית מצטברת כגורם המחמיר חום?
( באם תופעת לוואי מהתרופות , יהיה במקביל, יובש בפה, אודם בעור, קושי במתן שתן ויציאות, דופק מהיר ...)
בנוסף , יש לברר את הנושא הגופני באופן מסודר: בדיקות דם, שתן, שקיעת דם ועוד.. מומלץ לפנות לרופא משפחה בנדון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות -- ועוד......
פוצי22/12/2010שלום
אני לא לוקח עוד תרופות , האם יש משהו בשילוב בין "אוסמו -אדלט" ל"אנפרניל" ?
כי אולי ,רק אולי אני חושב שזה התחיל עם לקיחת ה"אוסמו אדלט"
ויש לי קטמים אדומים ,באזור החזה,כתפיים נראים חזק מאוד בעיקר אחרי מקלחת !!!
כמו כן אינני יכול לעמוד בשמש ,מרגיש עיקצוצים חזקים בעור כבר לאחר דקות בודדות
אפילו שאני לבוש ,חייב לחזור לצל וזה עובר !!!
(זה אולי בגלל המוגלובין גבוה ?( 18) אני מעשן ,ההמוגלובין ככה הרבה מאוד שנים )
שוב תודה ויום טוב לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות -- ועוד...... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/12/2010לא ידוע לי על קשר חד משמעי עם אוסמו אדלט, מומלץ לפנות לרופא משפחה ולברר את נושא החום , יש צורך בבדיקות דם כלליות, שתן וכן בדיקה שנקראת שקיעת דם ( ESR ) וכו'', חובה לשלול קודם כל גורם גופני.
כמו שכתבתי, באם עליית החם מהתרופה , יהיה בנוסף : יובש בפה, קושי במתן שתן, דופק מהיר ... ( תופעה המתאימה לאפקט אנטי כולינרגי )
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות
פוצי23/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)