מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ליתיום בהריוןאנונימית22/12/2010
אני סובלת ממאניה דיפרסיה ולוקחת ליתיום במשך 15 שנה. כיום אני רוצה להיכנס להריון ופניתי בעניין למכון הטרטולוגי ששם אמרו שלא מומלץ להפסיק את הליתיום שכן קיים סיכון של אחוז אחד בלבד למום בעובר.
פניתי לפסיכיאטר מומחה שהמליץ לי לקחת אינוגה 9 מ"ג ולמיקטל 200 מ"ג כתחליף לליתיום בתקופת ההריון.
אני מאוד מאוד חוששת להפסיק את הליתיום שאיתו אני מאוזנת שכן במידה והאינוגה והלמיקטל לא יאזנו אותי ויהיה לי התקף מאני במכון הטרטולוגי מסבירים שהחזרה לליתיום עלולה להיות שונה והוא לא יהיה באותה השפעה לגוף.
התקף מאני בזמן הריון גם הוא מסוכן לעובר.
מה כדאי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליתיום בהריון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/12/2010לדעתי , יש צורך להפסיק ליתיום לפני הריון,הסיכון לתופעות לוואי קשות לא מצדיק את השימוש. נוגד פסיכוזה אכן פיתרון זמני מקובל במהלך ההריון.
לגבי לאמיקטל, בדר'כ ההמלצה להפסיק לפני הריון, יש מס. תיאורי מקרה בעולם של שפה וחיך שסועים בהשפעת לאמיקטל בהריון.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהן תופעות הלוואי של הליתיום?
ד.23/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהן תופעות הלוואי של הליתיום? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/12/2010רעד, עליה במשקל, לעיתים השפעה על ספירת הדם הלבנה,פגיעה בבלוטת התריס, שתיה מרובה והשתנה - כחלק מהפרעה במשק הנתרן בגוף, לרשימה מלאה לבדוק בעלון לצרכן.
הטיפול דורש מעקב רמת ליתיום בדם באופן מסודר. כאשר הטיפול מסודר ובמסגרת הרמות התרופה המקובלות בדם, ליתיום מהווה טיפול יעיל ומוצלח כמייצב מצב רוח וכן מוריד שכיחות לפגיעה עצמית ואובדנות.
מי שנוטל ליתיום חשוב שיזכור:
דיאטה דלת מלח - יוביל לספיגה מוגברת של ליתיום וסיכון להרעלה ( רמות גבוהות)
דיאטה עשירת מלח - יוביל להפרשה מוגברת בשתן וחוסר אפקטיביות - החמרה במצב רוח.( רמות נמוכות בדם)
תוספות חומצה פולית או חומצת אמינו טריפטופן לפעמים משפרות את האפקטיביות של ליתיום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)