מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם קל לעבוד על פסיכיאטרים?.!ליר22/12/2010
הי אני ככל הניראה "נורמלית" אך היה לי ויכוח עם אחותי היא בת 19 ואנחנו מדברות הרבה על פסיכיאטריה אני מתענינת מאוד וגם היא אנחנו קוראות הרבה על זה ובקשר לחוות דעת פסיכיאטרית אני יודעת שבעיקר רוצחים שרצחו והובאו לראיון בודקים אותם היטב[הפסיכיאטרים] ליפני שיקבעו אם הם באמת חולי נפש או רק רוצים ליברוח מעונש כבד בכלא אך הויכוח שלי עם אחותי היה על כך ..היא סיפרה לי שיש לה חברה שרצתה סתם ככה ללכת להיבדקת והיא נורמלית אך היא נורא רצתה שיחשבו שהיא סכיזופרנית כי לדעתה זה מגניב ... היא קראה בויקיפדיה על התסמינים ועל סוג של שפת גוף וכשנבדקה אצל הפסיכיאטר אמר לה שיש חשש לסכיזופרניה הוא המליץ לה על כדורים אך היא לא נטלה מהעבודה שהיא רק רצתה ליבדוק כמה קל לעבוד עליהם אחותי אומרת שפסיכיאטר הוא רופא אך קופץ למסקנות מהר מידי ואין לו עוד מדדים מורכבים ורציניים ליבדקות האם באמת האדם הניצב מולו חולה. זה הטריד אותי ..... שאלותי הן
1 .כשאדם רגיל בא מטעם עצמו להיבחן סתם ככה [לא רצח ולא עבר אשפוז] סתם בא לפסיכיאטר ומתאר בפנין באופן מושלם מבחינת מילים מחלה מסוימת האם הפסיכיאטר על פי תיאור עבר והווה של מטופל במילים קופץ מייד למסקנות לאתר מחלה ?? או שמה יש עוד מדדים רציניים יותר שהנבדק לא מודע להם ?היתי שמחה לדעת כייצד זה עוסבד
2.מה קורה לאדם בריא לחלוטים כשנוטל תרופה נגד סכיזופרניה למשל ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת כדורים אינו משחק ילדים
גול23/12/2010שלום,
אם כבר מגיעים לבדיקה לרופא פסיכיאטר כדיי למסור דברים אמתיים בכדי לא להזיק אלא להטיב. לא צריך לשחק בעניין. קודם להגיע לפסיכולוג ולבדק גם ביעוץ רופא המשפחה. אם באמת יש צורך להתערבות פסיכיאטריה צריך לחפש פסיכיאטר חזק ונורמלי שבודק את העבר לחולה עם המשפחה והחברים והאחראים בבית הספר ולהתמך על ידי אמת וצורה נכונה למצב החולה. אחרת החולה יסתבך באמת בתרופות אם נותנים אותם לאדם בריא נהייה חולה מאוד. ואדם חולה שמקבל תרופות לא תואמות למחלה שלו גם הוא מסתבך בגדול עם המחלה.
אני לא מציע לשחק משחקים עם הפסיכיאטריה אלא ללכת על בטוח אחרת אנו מופסדים.
בריאות ואהבה לכולם
בברכה
גול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטילת כדורים אינו משחק ילדים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/12/2010גול כתב יפה.
אבחנה מתבססת על מידע מהמטופל וההתרשמות הקלינית ( OBSERVATION AND DESCRIPTION ).
פסיכיאטר בראש ובראשונה רופא, המטרה לעזור ולהפחית את הסבל, גם אם מתוך 10 - 2 משקרים, עדין שווה המחיר לעזור ל 8.
לשקר זה אפשרי, לדעתי גם חוקרי שב'כ ומשטרה לפעמים טועים, להבדיל , פסיכיאטר קודם כל מאמין למטופל, מנסה להיות אמפטי ולהבין את סבלו.
יש הרבה כלים לדעת שאנשים משקרים ולא אמינים, מניסיון בחדר מיון ומרפאות ציבוריות, זה לוקח לא הרבה זמן לזהות שקר.
במקרה פלילי, יש הסתכלות במחלקה , יש מבחן פסיכולוגי MMPI , ואפשר לדעת באחוז גבוהה על מתחזים ושקרים. ( מניסיון של שנה במחלקה משפטית , לא היה קשה לזהות שקרים)
לאבחן מחלה נפשית , לפעמים דורש מעקב על ציר של זמן, אפילו שנים ולא פגישה חד פעמית. סכיזופרניה מתאפיינת בתהליך הדרגתי של פגיעה תיפקודית עם ביטוי של ירידה קוגנטיבית.( השם הראשון של המחלה היה PRECOX DEMENTIA - שיטיון טרם הזמן)
המנבא החשוב ביותר לגבי מצבו של לוקה בסכיזופרניה זה לא שמיעת קולות או מחשבות שווא, אלה המרכיב הקוגנטיבי.
לגבי השאלה אם אדם בריא נוטל תרופות מה יהיה , בעיקר סיכוי לתופעות לוואי מיותרות.
לציין: התארחתי ברשת א - אצל רם תדמור. ודיברתי על נושא השקרים בפסיכיאטריה, למי שמתעניין, יש באתר שלי קישור ללוח משדרים שלי ברשת א כולל הורדה של התוכנית שהייתה בפורמט MP3 .
בעוד שבוע וחצי אני מתארח שוב, אני אדבר על הפרעת קשב וריכוז בכלל והקשר לתאונות דרכים בפרט וכן תשובות לשאלות מאזינים, כולם מוזמנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כן אז מתי הפסיכי' מחליט?
ד.23/12/2010אז מה מחייב את הפסיכיאטר לעשות טרם אבחנה,
האם הוא מחוייב לבדוק אמיתות דברי הפציינט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כן אז מתי הפסיכי' מחליט? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/12/2010המטרה הראשונה להפחית סבל, מתרשמים מתמונה קלינית, אבחנה משוערת, מבררים מה הכי מפריע למטופל ואז מתכננים את הטיפול.
בפסיכיאטריה משפטית זה שונה, אכן מבררים את אמיתות המידע, יש כלים שונים, כגון: תיעוד רפואי קודם, ווידיאו מחדר החקירות של המשטרה, שיחה עם בני משפחה וחברים, בדיקת רצף התנהגות במהלך הסתכלות, מבחנים פסיכולוגים ועוד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא את עובדת על הפסיכיאטר..
אלכס24/12/2010הפסיכיאטר עובד עלייך,
כי גם עם תגיעי בריאה הוא יימצא אצלך בעיה כלשהי ויירשום לך תרופה.
רובם רוצים רק כסף, והבריאות שלך לא באמת מעניינת אותם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה,חברה הגיבה בשמי למרות שלדעתי
אלכס24/12/2010היא שכל אחד יכול לעבוד עלייך ואין סיבה לפנות נגד אנשים עם מקצוע מסויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)