מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלפרוקס והריוןנאוה22/12/2010
שלום רב!
אני נוטלת אלפרוקס 0.25 מ"ג חצי כדור במקרה הצורך (כפעמיים בשבוע) בגלל חרדות.
אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי והתייעצתי יחד עם הפסיכולוגית שלי עם פסיכיאטר (שנחשב למאוד מקצועי ומוכר) לגבי ההשלכות של לקיחת הכדור "מדי פעם" ולא יום- יום. אני לא שוללת אופציה של טיפול תרופתי אחר (SSRI) אבל בינתיים מתייעצת. הפסיכיאטר טוען כי במינון הנ"ל ניתן להמשיך ללא תופעות לוואי ובלי לפתח תלות או תופעות גמילה.
הוא אף ציין כי ניתן גם לקחת את הכדור במינון הנ"ל בהריון (מה שנראה לי קצת תמוהה).
אני מתכננת הריון בקרוב. האם ניתן לקחת תרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים בהריון? ומה לגבי תרופות ממשפחת ה- SSRI? כמה ידוע בנושא היום?
תודה מראש,
נאוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלפרוקס והריון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/12/2010מומלץ להימנע מתרופות בשליש הראשון להריון, מומלץ להפחית ככל שניתן מתרופות ממשפחת בנזו. במיוחד בחודש האחרון, יכול להוביל לתופעות גמילה ודיכוי נשימה אצל התינוק.
SSRI תרופה בטוחה במהלך ההריון.
למידע נוסף ומדויק- שווה להתייעץ עם : מרכז טרטולוגי משרד הבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)