השפעת פבוקסיל לטווח הארוך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השפעת פבוקסיל לטווח הארוך
    יובל.צ
    06/12/2007

רקע:
    בגיל 17 וחצי בערך נקלעתי לראשונה לדיכאון שנמשך עם עליות ומורדות עד לגיוסי לצה"ל.
    במשך כל שירותי הייתי מטופל עם פבוקסיל 50 מ"ג ליום, ותקופות מסוימות 100 מ"ג.
    בדיעבד נראה שהתסמיני הדכאון שזוהו לפני הגיוס לא השתייכו לדכאון קליני, אלא למאניה דיפרסיה או ציקלוטמיה, שכן העליות והמורדות היו קיצוניים באופיים (לא הייתי מודע לסוג זה של מחלה בזמן השירות), אך אפשרו לי המשך שירות עד לכדי מצב שאף אחד לא היה מודע למצבי, פרט להורי, ושמרתי זאת בסוד. במהלך השירות לא טופלתי ע"י גורם פסיכאטרי באופן פרטי, עקב היותי חייל, אבל המשכתי ליטול את הפבוקסיל.
    לפני כחודש וחצי השתחררתי וניגשתי לטיפול פסיכיאטרי ונחשפתי לראשונה למושג מאניה דיפרסיה. כעת התחלתי טיפול בדפלפט 400 מ"ג ליום, בינתיים מצבי יציב, אך עם זאת קיימות בעיות חברתיות וחרדה חברתית.

במהלך כל השירות וגם כעת אני מרגיש שיש לי יותר ויותר קשיים בזכרון, בתפיסה ובהבנה.
    האם ייתכן כי נטילת הפבוקסיל לתקופה של למעלה מ 3 שנים יכולה לגרום לקשיי קשב וריכוז ולפגיעה בזכרון, ואם כן האם הנזק הפיך?
    חשוב לציין כי לפני כן לא נתקלתי בקשיים כאלו והייתה לי תפיסה והבנה מהירה.
    אודה לכם אם תשיבו לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• השפעת פבוקסיל לטווח הארוך

08/12/2007

ליובל שלום
    הפבוקסיל לא ישפיע על הזיכרון!!
    הדפלפט יכול לתת תופעית כפי שאתה מגדיר. תדבר עם הרופא המטפל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו