צ'מפקס לגמילה מעישון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צ'מפקס לגמילה מעישון
    אור
    27/12/2010

לאחר שרופאת המשפחה שלי המליצה לי על צ'מפקס לגמילה מעישון תוך ידיעה שאני לוקח ליתיום וציפרלקס היום היא לא אישרה לי את המרשם לצ'מפקס, היא אומרת שזה מסוכן, מאוד חשוב לי להגמל מעישון והבנתי שעם מעקב רופא זה אפשרי. מה דעתך בעניין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צ'מפקס לגמילה מעישון

הוספת תגובה

• צ'מפקס לגמילה מעישון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/12/2010

צ'מפקס ( Varenicline ) עובד במסלול של קולטני ניקוטין ואין אינטראקציה או מסוכנות בשילוב עם ציפרלקס , אשר עובד במסלול הסרוטונין.
    איפה הבעיה , הזהרה של FDA , BLACK BOX WARNING האמריקני, ששימוש בצ'מפקס יכול להיות מלווה בהחמרה של מחלות נפשיות, ליגרום לדיכאון ואף להגביר סיכון לאובדנות, כמו כן אצל הסובלים מהפרעות נפשיות אשר נוטלים צ'מפקס, הפסקת הטיפול יכולה להיות מלווה בקשיים ותופעות גמילה עד להחמרה במצב הנפשי באופן ניכר.
    ניתן לישקול שימוש בZYBAN או וולבוטרין כטיפול בדיכאון וגמילה מעישון.
    בהצלחה !
    ( מצורף תמונה הממחישה את פעילות התרופה במח על גרעין NUCLEUS ACCUMEBANS מרכז ההנאה וההתמכרות במח )

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו