OCD וחיים קשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• OCD וחיים קשים
    רוני
    28/12/2010

שלום רב,,

אני בן 19, לפני כ 5 שנים תקפה אותי הפרעה טורדנית, והיא "לספור את מספר האותיות בכל מילה או ביטוי" וגם דברים דומים ועל אותו בסיס, דבר שלמשל גרם לי סיפוק אם מספר האותיות הוא זוגי,

ולפני כחודש תקפה אותי עוד פעם ההפרעה הזאת, אבל לפני כחמשה ימים הצלחתי להתגבר על ההפרעה, ובמקומה הופיע דבר רב: פחד אימה וכאב בלב, מכך שהתופעה תחזור עוד פעם (כאילו שאני מצפה שההפרעה תחזור)

דבר שפגע בריכוז, וכל פעם שאני רוצה לקרוא כאילו מין מחשבת הפחד והקריאה מתלכדות, ובכך רמת הריכוז יורדת בצורה מאוד דרסטית

מה היא האבחנה ודרכי הטיפול, ועדיף שהטיפול יהיה מהיר מכיוון שאני סטודנט

ותודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    OCD וחיים קשים

הוספת תגובה

• OCD וחיים קשים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    29/12/2010

הפיתרון שילוב תרופות ופסיכותרפיה - CBT , אך קודם ,יש צורך בבדיקה מסודרת , התרשמות קלינית ותכנון הטיפול. בהצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה היא האבחנה?

רוני
    29/12/2010

שלום

תודה רבה על התגובה, מה היא האבחנה של מצבי?

והאם זה בר - פיתרון???

כי אני ניגש בימים אלה לבחינות אוניברסטאיות, וזה מאוד מאוד מזיק לריכוז?

כמה הזה בערך ממשיך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה היא האבחנה? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    29/12/2010

כמו שאתה כתבתה, אובסיסייה וכן בננוסף חרדה, טיפול כנ''ל.
    מעבר לכך יש צורך בבדיקה לצורך התרשמות קלינית ותכנון הטיפול.בהצלחה !
    ( יש קושי להתרשמות קלינית מדויקת והמלצות בפורום באופן אינדיבידואלי ויסודי) .
    ככלל באופן כללי , להשתדל להקפיד על שינה רצופה וטובה, לפחות 7 שעות, לצמצם קפה, להימנע מאלכוהול או סמים, תזונה בריאה, במיוחד ירקות ירוקים ואם חסר, יש צורך לתוספת: וויטאמין B קומפלקס ,חומצה פולית וכן טיפות וויטאמין D , בנוסף פעילות גופנית- הליכה, לפחות 4 פעמים בשבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו