מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפרלקסגלית03/01/2011
שלום רב. אני סובלת מחרדות שההתקפים מופיעים אצלי אחרי לידה. בעבר טופלתי ברסיטל ופעם אחרונה בסימבלטה והיה לי טוב עם מינון שישים.
כרגע אחרי לידה נוספת כדורים הפסקתי לפני שנתיים במהלך ההריון החלו חרדות שהתגברו אחרי הלידה. תמיד חרדות בריאות לילדי או לי . רציתי להניק ולכן לא חזרתי מיד לכדורים אך כשהמצב הפך בלתי נסבל לכולם בבית הפסקתי להניק והתחלתי כשלושה שבועות סימבלתה 30 ועוד שבוע סימבלתה שישים. ואז החליפו לי את הכדור לציפרלקס. התחלתי שבוע רבע, שבוע נוס חצי וכרגע אני שבועיים עם כדור שלם. בעבר היו לי תופעות לוואי עם ציפרלקס ולכן עברתי לסימבלתה מיד. בתחילת הטיפול היה הכל מושלם. אני לא יודעת אם מהשפעת הסימבלתה או ךא אבל עד לפני מס' ימים הייתי בהיי, לא היו תופעות לוואי וגם לא היו חרדות כבר חודש. אפילו עליתי במשקל 4 קילו בחודש הזה ואז התחילה לפני מס' ימים עיפות נוראית. אני טיפוס היפר ולא רגיל לזה וישר משליכה הכל שאולי יש לי איזה סרטן חדש. עיפות קשה עם נמנום במהלך היום עם קושי לקום בבוקר. כל פעולה נראית כמו אתגר. חולשה ברגליים ובידיים מעט והרגשה קצת " מסטולית ". אני יודעת מחברות שלוקחות שהיו להן תופעות דומות גם שישה שבועות אבל כששאלתי את הפסיכיאטירית שנתנה לי את הכדור היא אמרה לי שלא יכול להיות שזה התחיל אחרי 10 ימים של כדור שלם. בנוס חזרו לי כל מני כאבים שהיו לי לפני הטיפול ושנקשרו לחרדות וחזרו החרדות עצמן.
לפני שאני מתחילה שוב לרוץ בין הרופאים השונים, אצל אחד כבר הייתי, ראיתי שרשום תופעות כאלה גם התוית של הכדור אבל הפסיכיאטרית הלחיצה אותי. האם יכול להיות תופעות כאלה? בנוס יש לי פיברומיאלגיה וואני יודעת שהסימבלתה יותר טובה לזה ובאמת לא היו לי כאבים עם הסימבלתה. למה היא כל כך המליצה על הציפרלקס? מה היתרונות שלו?
בתודה מראש
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/01/2011ישנוניות תופעת לוואי אפשרית, במצבך סימבאלטה עדיף, למה המטפלת מעדיפה תאלצי לברר מולה.( אולי יש לה שיקולים הגיוניים מתוך ההכרות והטיפול בך)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)