מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאילו הכי רגילה שיש..דנה05/01/2011
שלום רב,
שמי דנה, אני בת 31. אני סובלת ממשהו מסויים כל חיי וכל ניסיונותיי ללכת לפסיכולוגים/קואוצ'רים/כל שיטה בערך לא עזרו לי לפתור את הבעיה שלי.
הבעיה שלי היא שאני יכולה להיות במצב רוח טוב ואז אני מאוד אנרגטית, בעשייה, חיונית, מתפקדת מצויין וממש שמחה ומאושרת. ואז, יכול להיות שכתוצאה ממצב בעייתי שאני נקלעת אליו או קושי בדרך החיים, סיטואציה לא נעימה או סתם בדידות ושעמום שגורמים לי להיות כבויה, כבדה, לא זזה מסוגלת לשבת שעות על הספה עם קפה וסיגרייה ורק לחשוב ולחשוב ולחשוב...
וכל המחשבות האלו רק מכניסות אותי עוד יותר לחשיכה.
אני מודעת לכך שחוסר עשייה תורם למצב של דכאון אבל באותם רגעים של תחושות רעות, הידיעה הזאת לא עוזרת לי לקום ולהוציא את עצמי מהמצב הזה ואז תחושת ההלקאה העצמית רק גדלה וכל מה שבא לי זה לברוח מעצמי.
ברגעים שטוב לי אני מוצאת טעם בחיים אבל ברגעים שלא טוב לי (ומדובר בלא מעט כאלו) אני ממש לא מוצאת טעם לחיים, לא מבינה למה אני פה וממש מייחלת לסיום כל החיים האלו. אני מפחדת להתאבד אבל יותר מפחדת מהמחשבה שלנצח אחיה עם עצמי ככה.
אני מאוד יפה, חכמה, מוצלחת בעבודה, מרוויחה המון, מוערכת וכו וכו אז סביבי אף אחד לא מצליח להבין "מה אני רוצה".
אף אחד לא מבין שאני מרגישה כמו ממתק רקוב באריזה יפה.
אני מפחדת מעצמי, מפחדת מהרגעים האלו שבהם אני משותקת, שבהם אני פשוט רק רוצה למות. שבהם הכל נראה שחור. מאסתי בכל שיטות הטיפול של שיחות ו"עבודה עצמית" ומודעות וכו וכו כי אני יודעת שברגע שאני נופלת לחור השחור שום מודעות לא עוזרת לי לצאת ממנו.
אז לאחרונה התחלתי לחשוב שאולי בעצם אני סובלת מבעיה שמצריכה טיפול תרופתי, אני קצת חוששת מהתמכרות או מתופעות לוואי מזיקות ולכן אני פונה אליכם בשאלה האם ממה שסיפרתי אתם חושבים שאכן מדובר בבעיה שכדורים יכולים לפתור ואם כן אז אילו.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאילו הכי רגילה שיש.. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/01/2011היי דנה , לפי התיאור , כנראה ומדובר במרכיב אישיותי וכן נושא של ריקנות ומשמעות לחיים, הדורש התייחסות טיפולית מתאימה.
יש צורך בבדיקה , אבחנה או כיוון אבחנתי ותיכנון הטיפול.( אני מבין שעברת..)
אולי תפרטי, מה כיוון האבחנתי שלך עד כה.
תרופות אכן יכולות לעזור, לדוגמה בהפרעת אישיות קשה , סרווקאל יעיל וכו''
יש ליזכור , שיש הבדלים בין המטפלים, רבות הסגנון, האישיות, השיטות ובמיוחד הקשר הטיפולי ויחסי העברה, שכה חשובים להצלחת הטיפול.
לדוגמה, אני מטפל ב CBT באדם מאוד מצליח, אשר היה בטיפול CBT אצל פסיכולוגית למשך כמעט חצי שנה בלי שום תוצאות, כאשר עבר אלי , הסיגנון וצורת העבודה שלי פשוט התאימו לאישיותו והיה חיבור טיפולי מוצלח וכן תוצאות טובות ומעשיות. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)