מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ספרו מנסיונכם על טיפול תרופתי...אני05/01/2011
שלום,
תמיד שומעים דברים סותרים לגבי טיפול תרופתי.
הייתי שמח לשמוע מהנסיון של המטופלים כאן, על החוויה שלהם עם תרופות (בעיקר נוגדי דכאון).
אם תוכלו לספר מנסיונכם האישי על ההשפעה של התרופות עליכם - מבחינת שינוי בחיים, השלכות ארוכות טווח, תופעות לוואי קשות ובעיקר על הנסיון להפסיק עם התרופה והאם הצלחתם.
אשמח לשמוע על התנסויות ארוכות טווח.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת תרופות וגמילה מהם
גול06/01/2011שלום,
מהנסיון שלי עם הטיפול התרופתי: היתה לי בעיה של מצבי לחץ ונהייתה לי הרבה בעיות עם נטילת התרופות. התחלתי להסתבך עם התרופות ותופעות הליווי. היה לי קשה לדבר, היה לי שיבוש בראיה, התחלתי להרגיש מוזר ולקבל תוצאות של מסומם ומחשבות לא מאוזנות והזיות. הכניסה לעולם הכדורים היתה כואבת ובלתי אמינה היה לי הרגשה של עייפות וחולשה שלא הכרתי לפני. בהתחלה לא היה לי תיאבון ואחרי תקופה ממש קצרה התחלתי לאכול בלי סוף.נהייתי שמן ומוטרד מכל הכיוונים: מבחינה מינית וזוגיות, עבודה ועסקית, משפחה וחברה, בריאות ותזונה, נפשית והתדרדרות עם התרופות שלעולם לא היתה לי הטבה איתם.בסוף הגעתי למצב שהתרופות הם הבעיה הגדולה שלי.הרופא האחרון שהייתי אצלו אמר לי אחרי עשרים שנה של זריקות ותרופות מתחלפות כל הזמן(הייתי עכבר ניסויים לתרופות הפסיכיאטריה) בסוף אמר לי הרופא שהכול אצלי זה בגלל התרופות! והתחיל אתי בגמילה. לא היתה לי בעיה לוותר על הטיפול התרופתי כי לעולם לא היתה לי כל הטבה במצבי הנפשי להפך החמרה והתדרדרות זה מה שהיה לי עם כל הטיפול התרופתי.התחילה אצלי הבעיה הגדולה מהתרופות, רק התחלתי בגמילה מהתרופות והתחלתי להרגיש נורה איום. היציאה מהתרופות היתה יותר קשה מהבעיה עצמה של מצבי הלחץ שהיו לי ויותר קשה מהכניסה לאותם תרופות.הגמילה יותר מסוכנת מכל מחלה נפשית קשה. כמו שאומרים שאיש מסומם בסמים קוקאין וסמים אחרים שמגיע לנקודה שהוא צריך מנה ואין לו מנה אז הוא מתמוטט ונהיה הסתירי. בהפסקת התרופות צריך להתייעץ עם פסיכיאטר אמין שמוכן ללוות אותך לגמילה אחרת אתה אבוד ולא תצליח לצאת מהתרופות. ויכולת הפגיעה במערכת העצביים תהייה יותר גדולה.אני מציע למסימה זאת את הרופא שלי שפגשתי אותו בבדיקה בפעם הראשונה והיה מספיק נחוץ בדעתו שכל מה שעובר עליי זה מהתרופות ונהייה לי לתקופה קצרה המציל מהמחלה ומהסמים שלא מרפים אף אחד, הציל אותי והחזיר אותי לחיים נורמלים וחזרתי לתפקד כמו שהייתי לפני עשרים שנה. הרופא הזה שעשרות קודמתו לא התייחסו לי חוץ מאשר להשקיע אותי יותר עמוק בתרופות. מאיפה אני יכול להיות בטוח אם באמת היה להם עניין לתת לי את התרופות סתם כי הם מקבלים על זה שכר או אחוזים מחברות התרופות, כן מאיפה אני יודע. אני יודיע במאה אחוז שהרופא האחרון שהוציא אותי מהברוך הוא סיים את המסימה שלו, הוציא אותי בחזרה לאור ולחיים נורמלים. ואמר לי זה הוא לא רוצה לשמוע יותר שהיית אצל פסיכיאטר או פסיכולוג כי אתה היום אינך זקוק להתערבות פסיכיאטרית. זה הרופא האדם האמין לעבודה שלו ואמין לאנשות ובמיוחד לי שעזר לי ולבני משפחתי הינו הרופא הפסיכיאטר ד"ר תופיק קראקרה מהכפר עראבה שבצפון. אני מצדיע לו לסוף חיי. מהנסיון שלי אסור לסמוך על רופא אחד, צריך להבדק אצל כמה מהרופאים. ולזכור לא לקחת אתכם מסמכים רפואיים אחרת הרופאים בודקים את המסמכים ואת המכתבים שרופאים אבחנו ולא תואמות בין רופא לאחר ולא בודקים אותכם לעניין. הם פשוט לא אחראים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)