מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר שינה בעקבות תרופותאנונימי07/01/2011
היי
יש לי כאב כרוני במשך יותר מ11 שנים.
בשנה וחצי האחרונות הכאב הפך לבלתי נסבל, יאוש עמוק, חוסר יכולת לתפקד בחלק מהזמן בעבודה שהייתה מאוד חשובה לי (הייתי קצין בקבע והשתחררתי לפני חודש וחצי). עד שהגעתי למצב שבלעתי מינון של יותר מפי 20 מהמינון היומי של כדור נגד דיכאון שלקחתי (רציתי להזיק לעצמי, אבל לא להתאבד ולא ממש ידעתי מה הנזק במה שאני עושה). לאחר מכן הגעתי לפסיכאטר שנתן לי זיפרקסה במינון של 10 מ"ג + רסיטל. בהתחלה 20 מ"ג ולאחר מכן 60 מ"ג. היה אמנם שיפור מתון בממוצע אבל עדיין יאוש עמוק, מחשבות על התאבדות בחלק מהזמן , חוסר עניין ובטח חוסר הנאה משום דבר (עד לפני חודשיים), והרגשה שהחיים הם סבל קשה מדיי. לפני חודשיים בדיוק התחלתי לקחת רסיטל במינון של 80 מ"ג ומאז בהדרגה המצב התחיל להשתפר:
מצב הרוח נהיה בסדר, התחלתי להיות אופטימי בהדרגה, הרבה פעמים כשאני סתם הולך ברחוב פשוט בא לי לחייך מרוב שדברים מתחילים להסתדר. אני מתחיל להיות מרוצה מעצמי, ולהרגיש בסדר עם עצמי. אני מצליח לעבוד ואני מצליח ללמוד ולהנות ממה שאני עושה.
כל הדברים שאיבדתי לאט לאט חוזרים. עוד דבר קטן ועוד דבר קטן ועוד דבר קטן מסתדרים, ועוד דבר קטן לא מסתדר, וכן מסתדר וכך בהדרגה החיים מעינוי מתמשך הופכים לא רק לדבר נסבל - הכאב אכן נהיה ברוב המכריע של הזמן נסבל איכשהו, אלא גם (ואני אומר את זה מאוד בזהירות) לדבר שהוא גם חיובי.
חשוב לי לציין ששיקול הדעת שלי טוב מהרגיל, אני בכלל לא מתנהג בפזיזות/מבזבז כסף/ממוקד בעצמי ופחות באחרים שזה מאפיין של היפומאניה.
תופעת לוואי של המצב הטוב הזה שבגללו אני מתייעץ בפורום זה שאני התחלתי לא לישון בלילה - ביום רביעי בלילה נרדמתי ב7 בבוקר ל5 שעות (ניסיתי לישון ב05:30 בבוקר והייתי עם יותר מדי מרץ (במקביל לעייפות) וגם הלילה אותו דבר.
כיום אני לוקח זיפרקסה במינון של 5 מ"ג, ובעבר הייתי ישן 11 שעות בלילה בכל לילה בכל הזיפרקסה.
אני מצליח לנצל את השעות ללימודים (אני סטודנט) ועקרונית אין לי בעיה עם זה.
השאלה שלי אם יכול להיות משהו בעייתי בתופעת הלוואי הזו של חוסר שינה, או שזו תופעת לוואי של הרסיטל במינון של 80 מ"ג ולא נורא (זה מה שנראה לי אבל אני רוצה לוודא).
ואגב את כל הסיפור הזה אני לא מספר לפסיכאטר שלי כדי שלא יפסיק את המינון של 80 מ"ג שמאוד עוזר לי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר שינה בעקבות תרופות - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי08/01/2011הפורום הוא בוודאי לא תחליף להתייעצות עםרופא שמכיר את כל הפרטים.
חוסר שינה לאורך זמן אכן יכול להוות בעיה כיוון שהוא פוגע מרמת העירנות והריכוז. הגוף זקוק לשעות שינה כדי להתאושש מאירועי היום. אם אינך ישן כראוי כדאי לטפל בבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)