רסיטל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רסיטל
    דלית
    08/01/2011

שלום

הנני לוקחת רסיטל 20 מ"ג כ-6 שנים.

הכל התחיל בשל פחד מרעידות אדמה. פחד שהתרחב לפחד ממוות,ים וכו'.

לאחר שהרגשתי שהחרדות מתשלטות עלי ופוגמות באיכות החיים שלי פניתי לפסיכיאטרית שהמליצה לקחת רסיטל.

הרסייטל שינה את חיי מקצה לקצה וגרם לכל התחושות להיעלם.

לפני כ-4 שנים חוויתי אובדן של תינוק בחודש התשיעי להיריון בעת הלידה ולאחר .

לקח לי 3 שנים להיכנס שוב להיריון - כחודשיים לפני ההיריון הפסקתי לקחת את הרסיטל כי חשבתי שאולי גם הכדור מונע ממני להיכנס להיריון.

ואכן נכנסתי להיריון. בחודש שישי לאחר שחוויתי מספר התקפי חרדה ( לאור האובדן שחוויתי) הרופאה המליצה לחזור ולקחת רסיטל.

ילדתי לפני 4 חודשים ילדתי את בתי מניתוח קיסרי שתואם מראש.

לפני כחודשיים וחצי התחלתי לסבול מכאבי בטן חזרים (התכווצויות של דקה כמו צירי לידה) שהיו עוברים רק לאחר יציאה. כאבי הבטן מופיעים כמעט כל יום ועלי ללכת לשירותים מספר פעמים ורק לאחר כמה יציאות שהאחרונה בהן הינה שלשלול הכאב עובר. לאחר מען אני מרגישה חלשה והרגליים כואבות.

חשוב לי לציין כי הינני רגישה ללקטוז וכי הרגישות גברה לאחר ההיריון.

שמתי לב לאחר שקראתי את העלון המצורף לכדורי הרסיטל כי הכדור מכיל לקטוז ולכן הנני חושבת כי זו הסיבה לכאבי הבטן.

הנני מתגוררת בארה"ב אך רוכשת את הכדורים בארץ.

ביצעתי בדיקות והן נמצאו תקינים.

כמו כן הרופא הפנה אותי לבצע אולטראסאונד בטן. הפענוח הועבר לגסטרולוג שמתמחה במעיים אך טרם קיבלתי כל תשובה.

לאור זאת שאלתי מה ניתן לעשות?

האם ניתם להחליף את הרסייטל לכדור אחר שאיננו מכיל לקטוז? אם כן מהו?

אני יודעת שבד"כ כדי לשלול שהרסיטל אכן גורם לכאבי הבטן והשלשולים יש להפסיק לקחתו ולראות אם כאבי הבטן נעלמים. אך אינני יכולה לחשוב להפסיק לקחת את הכדור ולהסתכן ולעבור התקפי חרדה.

אודה לך מראש על תשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רסיטל

הוספת תגובה

• רסיטל - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    08/01/2011

מה שהייתי מציע לך זה לפנות לטיפול פסיכולוגי בגישה קוגניטיבית התנהגותית CBT

בנוסף, אני בספק אם כאבי הבטן שאת מתארת הם כתוצאה מהלקטוז בכמות מזערית שנמצא בכדורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו