מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחון פסיכיאטרילירון09/01/2011
שלום שמי לירון ואני אם חד הורית לילד בכיתה א'. אין קשר עם האב כשנתיים ברצף ולפני זה בהפסקות.
בית הספר דורש שיעבור אבחון פסיכיאטרי זאת לאחר שכבר עבר אבחונים נוירולוגיים ואחרים גם כן בהמלצתם.
אני בטוחה שהילד שלי אינו פסיכוטי ולכן מוכנה שיעבור את האבחון. הבעיה היא שכדי לעבור את האבחון דרושה החתימה של האבא-מה שלא ביקשו ממני באף אבחון או טיפול אחר שהילד קיבל-כולל פסיכולוגית שהיתה לו במשך שנה וחצי דרך קופ'ח.
שאלותי הן כאלה: האם בית הספר יכול לדרוש שהילד יעבור אבחון פסיכיאטרי ויתנה בזאת את המשך לימודיו? חשוב לי לציין שהילד אינו מתפרע,לא מרביץ ולא צועק.אלא בכיוון השני- הוא שקט מדי לעתים אינו מגיב כשמדברים אליו או שלא שם לב כשעוברים מכיתת האם לחדר אחר-למשל שיעור ספורט נשאר יושב בכיתה הריקה וכדומה.
מה ביכולתי לעשות כדי לזרז את העניין? יש מקומות שלא דורשים חתימת האב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון פסיכיאטרי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/01/2011אני מומחה במבוגרים, אני לא בטוח באם ניתן לחייב בדיקה מסויימת בבית הספר, אך אם הבדיקה יכולה להיות לעזר ולאבחן בעיה מסויימת כדאי לעשות. לגבי חתימה, זה נושא משפטי, יש להתייעץ עם עו'ס או יועצת בבית הספר. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)