נסיון קליני באדרונקס וסמים קלים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נסיון קליני באדרונקס וסמים קלים?
    אנונימי 906
    09/01/2011

בן 29 מאובחן הפרעת קשב וריכוז ADD אני סטודנט כרגע ונמצא בלחצים נפשיים בעקבות הלימודים....ולא מעט פעמים אני חווה דיכאון קל, אני מעשן גראס / חשיש פעם בשבוע / שבועיים (ישנם פעמים שאני יכול לא לעשן גם מספר חודשים) ואני נוטל מזה שנה וחצי אדרונקס 4 MG האם ידוע משהו על השילוב הזה?

קיימים פעמים שאני מעשן גראס ואני מרגיש פי 4 יעיל יותר בארגון המחשבות שלי ופעולות שאני עושה בטוח של 24 שעות אחרי העישון....

האם קיים קשר בין השניים והאם יכול להיות לכך יתרון בכל הקשור ל ADD?

האם (גראס ,ירוק, הידרו) פועל על מערכת הדופמין במוח ואם כן אך הוא פועל?

אך וולבטרין יכול להגיב כתחליף לאדרונקס ומה הוא עושה למערכת הדופמין במוח?

אודה לכם מאוד על תשובה מפורטת ככל האפשר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נסיון קליני באדרונקס וסמים קלים? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/01/2011

סמים אכן קשורים למערכת הדופאמין, אך בו בזמן גורמים נזק מיותר ולא מומלץ להשתמש בהם.
    אדרונקס - חוסם ספיגה של נוראדרנלין( NRI ) , באופן עקיף מעלה דופאמין באזור האונה הקדמית.
    וולבוטרין חוסם ספיגה חוזרת של נוראדרנלין ודופאמין ( NDRI ) .
    בארה'ב אישור מה FDA לטיפול בסטראטרה, עובד כמו אדרונקס ונימצא יעיל ביותר ב ADHD ADD .
    מומלץ להתייעץ עם רופא מטפל להעלות את האדרונקס, או לעבור לריטלין, זאת במטרה להפחית את השימוש בסמים ולהשיג יעילות קלינית טובה יותר.
    מצורף סיכום אדרונקס :

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו