מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נסיון קליני באדרונקס וסמים קלים?אנונימי 90609/01/2011
בן 29 מאובחן הפרעת קשב וריכוז ADD אני סטודנט כרגע ונמצא בלחצים נפשיים בעקבות הלימודים....ולא מעט פעמים אני חווה דיכאון קל, אני מעשן גראס / חשיש פעם בשבוע / שבועיים (ישנם פעמים שאני יכול לא לעשן גם מספר חודשים) ואני נוטל מזה שנה וחצי אדרונקס 4 MG האם ידוע משהו על השילוב הזה?
קיימים פעמים שאני מעשן גראס ואני מרגיש פי 4 יעיל יותר בארגון המחשבות שלי ופעולות שאני עושה בטוח של 24 שעות אחרי העישון....
האם קיים קשר בין השניים והאם יכול להיות לכך יתרון בכל הקשור ל ADD?
האם (גראס ,ירוק, הידרו) פועל על מערכת הדופמין במוח ואם כן אך הוא פועל?
אך וולבטרין יכול להגיב כתחליף לאדרונקס ומה הוא עושה למערכת הדופמין במוח?
אודה לכם מאוד על תשובה מפורטת ככל האפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיון קליני באדרונקס וסמים קלים? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/01/2011סמים אכן קשורים למערכת הדופאמין, אך בו בזמן גורמים נזק מיותר ולא מומלץ להשתמש בהם.
אדרונקס - חוסם ספיגה של נוראדרנלין( NRI ) , באופן עקיף מעלה דופאמין באזור האונה הקדמית.
וולבוטרין חוסם ספיגה חוזרת של נוראדרנלין ודופאמין ( NDRI ) .
בארה'ב אישור מה FDA לטיפול בסטראטרה, עובד כמו אדרונקס ונימצא יעיל ביותר ב ADHD ADD .
מומלץ להתייעץ עם רופא מטפל להעלות את האדרונקס, או לעבור לריטלין, זאת במטרה להפחית את השימוש בסמים ולהשיג יעילות קלינית טובה יותר.
מצורף סיכום אדרונקס :
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)