קלונקס?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קלונקס?
    אאא
    09/01/2011

לפני כשבועיים אימא שלי התלוננה על התקפים של כאבים בחזה וכאבי ראש,
    הייתי בטוחה שמדובר בהתקפי חרדה, הרופאים מצאו אצלה משהו "בלב "
    הם לא הסכימו להגיד מה העניין אבל אישפזו אותה ליומיים לבדיקות מקיפות,
    היא עברה את כל הבדיקות ועד עכשיו לא נאמר לה מה העניין.
    אחרי שבוע מהאישפוז הכל היה בסדר ואז שוב הגיע ההתקף באמצע הלילה,
    היום היא הלכה לרופא משפחה שרשם לה קלונקס ואמר לה לחזור בעוד שבוע
    ולהגיד איך היא מרגישה,
    הוא אמר לה שהתרופה היא תרופה ללב.
    לא הזהיר אותה שזוהי תרופה פסיכיאטרית שיכולות להיות לה תופעות לוואי וכפי שהבנתי היא גם ממכרת.
    קודם כל אני שמחה שיש לי את הידע והנסיון בדברים, אני מתעניינת בפסיכיאטריה המון ושואלת כאן הרבה שאלות ותודה ענקית לכל מי שעונה לי ומעצים את הידע שלי,
    אני שמחה שמייד הבנתי באיזה תרופה מדובר.
    והשאלה שלי היא כזאת,
    אני רוצה לשמוע מכם כל מה שאתם אומרים למטופלים על קלונקס, האזהרות, ההשלכות, ההשפעות ותופעות הלוואי.
    הרופאה אמרה לה לקחת חצי כדור כל יום ועוד חצי עם המצב שלה מחמיר.

מהי הכמות המומלצת? איך למנוע התמכרות ותלות של הגוף?
    ושאלה נוספת, האם לרופא משפחה יש את הזכות לרשום למטופלים שלו תרופה שכזאת, ולא להגיד מילה על כך שזו תרופה פסיכיאטרית, ועל ההשלכות שיכולות להיות לה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קלונקס?

הוספת תגובה

• קלונקס? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/01/2011

לגבי מינונים זה אינדבידואלי, קלונקס טיפול נוגד חרדה ויכול לעזור בתקופות לחץ ודחק קשות ולא רק בקרב הפרעות נפשיות, לדוגמה, קושי להסתגל למצב של פשיטת רגל, אובדן אהוב, לאחר טראומה ועוד..( אפילו אם אין קריטריונים להפרעה נפשית)
    התמכרות בדר'כ לאחר שימוש ימיומי לאורך 3 חודשים.
    מומלץ לקחת את הטיפול למשך כשבועיים ולישקול אפשרות להפסיק, בתיאום עם רופא מטפל.
    אסור: לערבב עם אלכוהול ( סיכון להרעלה ), אסור להפסיק באופן פתיאומי( סכנה לפירכוס), יש להיזהר מנהיגה או כל פעולה הדורשת ריכוז ומלווה בסכנה. מומלץ ליקרוא את העלון לצרכן ולשאול את הרופא המטפל לפי הצורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו