פוסט-טראומה תלוית מקום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פוסט-טראומה תלוית מקום
    dalia
    10/01/2011

שלום.
    אני בת 45 וחווה מזה זמן תסמינים של פוסט טראומה המלווים בדיכאון וחרדה.
    אלא שהתופעות באות לידי ביטוי רק כשאני נמצאת בישוב בו אני גרה. ברגע שאני יוצאת ממנו אני אדם אחר, ללא טראומה וללא שום תסמינים, ללא דיכאון וללא חרדה כלל.
    אני הולכת לפגישות טיפוליות להתמודדות עם הטראומה, אך עקב הצפות של בכי מתמשך וקושי בתפקוד היום יומי עם אנשי הישוב בו אני מתגוררת, הסכמתי לנסות ולקחת "רסיטל" 10מ"ג ליום.

הייתי מעדיפה לחיות ללא תרופות ולכן מטרידה אותי השאלה:
    אם התופעות הן תלויות-מקום, האם לא נכון לוותר על התרופות ופשוט לעזוב למקום אחר? (דבר שאני שוקלת ברצינות). האם יש טעם בהתמודדות עם תרופות כאשר המצב הפוסט-טראומתי הוא תלוי-מקום לחלוטין?

אשמח לשמוע חוות דעת.
    דליה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פוסט-טראומה תלוית מקום

הוספת תגובה

• פוסט-טראומה תלוית מקום - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    11/01/2011

כחלק מהתמודדות פסיכולוגית של טראומה יש מרכיב הימנעותי, אשר מקבע את החוויה הטראומתית וכן את ההפרעה. ככלל אצבע, ההתמודדות הטובה ביותר עם חרדה בכלל ו PTSD בפרט, זה חשיפה, לא להימנע, תיכנון הדרגתי של חשיפה .( שיטת טיפול PE , CBT ועוד) . על מנת להשיג תוצאה טיפולית אמיתית, מומלץ לא "ליברוח" , כן להיחשף ולהתמודד, מה "שמחנך" את המח שכנראה אין סכנה אמיתית ובהדרגה התגובה אמורה לרדת. בהצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו