מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקו הדק בין החרדה לדיכאוןסמי10/12/2007
שלום.אני בגיל 25.5 ומאז ומתמיד סובל מנטיה לחרדה חברתית הכוללת סימפטומים אך לא המנעות
טוטאלית,כלומר אני עובד משרה מלאה מדבר עם אנשים בטלפון וכו'.
ארצה לציין שתיאבוני תקין,אין ירידה או עליה במשקל,מצב הרוח בסדר (אין עצבות)ובדיקות מעבדה אצל הרופא תקינות. אבל, כל הזמן כשאני יוצא מהבית מלווה אותי תחושת בחילה מתונה ואין לי כוח לעשות כלום.זה כבר כמה שנים.
אתן דוגמה:כשאני עושה קניות בסופר או הולך בקניון אני מרגיש תשישות או רצון ללכת הביתה וגם בעבודה בחצי היום אני מרגיש ממש עייף ללא חשק להמשיך לעבוד. אני מרגיש לא נוח במקומות הומי אדם אבל ממש לא מרגיש חרד או מפוחד. המצב כפי שהזכרתי מתרחש שנים וברמה היום יומית.
רופא המשפחה רשם לי את התרופה רמוטיב.לקחתי חודשיים וחצי ולא השפיע עלי לטובה ואפילו גרם לי קצת לעצבנות..
אז מהו הקו הדק בין דיכאון וחרדה? כלומר כאן במצבי אין הפרעה במצב הרוח אבל יש חוסר אנרגיה,
תשישות,סחרחורות,חוסר חשק לעשות דברים.זה שולל דיכאון?האם יתכן וכל התסמינים האלה הם בגלל חרדה חברתית מתונה??? האם טיפול פסיכולוגי קוגנטיבי יכול לפתור גם את התסמינים הפיזים האלה?שמעתי רבות על הטיפול אבל קשה לי להאמין שטיפול שיחתי ישפיע לי על הפיזיות
המעיקה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר אירנה נתנאל10/12/2007קובי שלום,
סימפטומים גופניים שאתה מרגיש הם תגובה של הגוף למצב הנפשי שלך, כאשר מצבך הנפשי ישתפר הסימפטומים הגופניים יעלמו מעצמם. לדיכאון יש הרבה גוונים וצורות ולכן חשוב שאיש מקצוע יאבחן בצורה מעמיקה ומדוייקת. בנוסף, מה שאתה מתאר כנטיה לחרדה חברתית לא ממש מתאים להגדרה, לעומת זאת ישנם מספר סימנים שמתאימים לאגורופוביה (אי נוחות במקומות פתוחים, גדולים או הומי אדם). בכל אופן במצבים שאתה מתאר טיפול התנהגותי - קוגניטיבי אישי או קבוצת יכול מאוד לתרום.
אשמח לענות על שאלות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזדהות
koron2712/12/2007גם לי קרה הרבה המצב שתארת בהתמצאות בקניות או במרכז קניות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון - בהתמצאות בקניון
koron2712/12/2007האם אפשר לקבל יותר מידע לגבי אגורופוביה?
האם המנעות מאכילה ושתיה בציבור קשורה לאגורופוביה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגורופוביה
ד''ר אירנה נתנאל12/12/2007
שלום לך,
אגורופוביה מוגדרת כפחד ממקומות פתוחים או ציבוריים התופעה מתבטאת בהימנעות מיציאה מהבית כתוצאה מחשש לאסון שיקרה בסביבה רחבה ועמוסה באנשים.
אכילה ושתיה בציבור יכולה להיות קשורה לחרדה חברתית.
אשמח לענות על שאלות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)