אוסידי, גאודון ותופעות לוואי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוסידי, גאודון ותופעות לוואי
    ק.
    18/01/2011

אני סובל מ-OCD מחשבתי קשה+הפרעת חרדה+דכאון. לאחר טיפול עם לוריבן+ויאפקס שלא מספיק עוזר, הוחלט להוסיף נוגד פסיכוזה. אחרי תופעות לוואי של עייפות קשה עם נוגדי פסיכוזה אחרות, הפסיכיאטרית נתנה לי גאודון ואמרה שהתרופה בכלל לא מרדימה ואפילו מעוררת, למרות שבעלון של התרופה כתוב שהיא כן מרדימה.
    בפועל אחרי כדור אחד של 40 מ"ג תקפו אותי עייפות ותשישות קשה, ממש לא הייתי מסוגל לתפקד במשך כמה שעות וכן החרדה שלי התגברה. ועכשיו אני מפחד לקחת עוד כדור.
    שאלתי האם הדבר הזה יתכן או שמא משהו אחר גרם לכל התופעות הבלתי נסבלות ? וכן, האם קיימת תרופה נוגדת פסיכוזה שמתאימה ל-OCD, שבאמת לא מרדימה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אוסידי, גאודון ותופעות לוואי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/01/2011

מומלץ להצמד להמלצת הרופא המטפל, גאודון בתחילה יכול להחמיר חרדה - אי שקט, צריך לעלות ל 40 מ''ג פעמיים ולהמשיך, בדר'כ 60 מ''ג פעמיים ביום אמור להיות ללא תופעות לוואי של אי שקט.( האי שקט רק במינונים נמוכים ובהתחלת הטיפול)
    טיפים:
    1. לעשות אקג וניטור קצב לב תקופתי.( לפני טיפול וכל חצי שנה )
    2. לקחת את הטיפול עם אוכל.( ספיגה טובה ויעילות בפיזור החומר הפעיל )
    3. לקחת פעמים ביום.
    4. מעקב ל''ד ודופק, שתיה מרובה (לא מוגזמת) - עייפות עקב ירידה בלחץ הדם.

בהצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלות

ק.
    19/01/2011

המצב הוא שבפועל מיד אחרי הכדור הראשון של 40 מ"ג הרגשתי תשישות בלתי נסבלת וזה פשוט בלתי אפשרי בשבילי להמשיך ככה, זה הורס לגמרי את התפקוד שלי שגם ככה הוא לקוי בגלל החרדות. האם המצב הזה מוכר ומה עושים במצב הזה ? האם קיימת תרופה אחרת שלא תגרום כאלה תופעות לוואי ?
    יש לציין שהרופא לא בדק לי את הלב לפני שנתן לי את התרופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/01/2011

כמו שציינתי , אי שקט ואגיטציה במינון נמוך חולף במינון גבוהה יותר
    עייפות , יכול לחלוף כאשר מעלים מינון ובמהלך הזמן, חשוב ליבדוק ל''ד, יש צורך לשתות באופן יעיל ( השתן צריך להיות שקוף/בהיר ) .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו