היי, שאלה בקשר להתפתחות סכיזופרניה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי, שאלה בקשר להתפתחות סכיזופרניה
    מודאגת
    20/01/2011

שלום, אני מתנצלת על האורך של ההודעה, אני פונה לפורום מתוך ייאוש של ממש... בחצי שנה האחרונה חלה התדרדרות חמורה במצבו הנפשי של חבר שלי (אנחנו חיים ביחד כמה שנים ואין לו קרובים חוץ ממני). עוד ממזמן היו לו הרבה בעיות והוא אובחן כסובל מחרדה ודכאון, ורק לפני שלושה שבועות הוא התחיל בטיפול תרופתי - מודל 100 מ"ג לפני השינה. לפני כשבוע הוא הוריד את המינון ל-50 מ"ג על דעת עצמו, ואז הפסיק לקחת אותם לגמרי במשך יומיים. ישר הייתה אצלו התפרצות, בזמן ההתקף (לא ברור לי ממש האם זאת חרדה כמו שהפסיכיאטר שלו אמר לי או שזאת ממש פסיכוזה) הוא סירב לקחת את הכדורים בטענה שהוא בכלל לא צריך אותם ואני דוחפת לו למוח דברים, הזמין לעצמו פעמיים משטרה בטענה שהוא רוצה או ללכת לכלא או להתאבד ועוד התנהגויות לגמרי מנותקות מהמציאות... זה היה אתמול. לפני השינה הוא הסכים לקחת 50 מ"ג אבל היום בבוקר הייתה לו עוד התפרצות דומה וגם הפעם בסוף הצלחתי לשכנע אותו לקחת 100 מ"ג כמו שהוא אמור.
    המצב מאוד קשה, מדובר בבחור צעיר בן 20 בסה"כ שכבר תקופה די ארוכה לא מתפקד, עם עבר מסויים בסמים פסיכדליים. אנחנו אמורים לעבור דירה ואני מאוד חוששת, כרגע אנחנו בבית של ההורים שלי וגם אני וגם הם מתחילים לחשוב שאולי מדובר במשהו הרבה יותר קשה מחרדה ודכאון... אפילו התחלה של סכיזופרניה. אין לו הזיות אבל הוא הרבה פעמים מדבר ומתנהג ממש בלי קשר למציאות. יש לו פסיכיאטר אבל הוא ממש מגיע אליו לעיתים רחוקות וכרגע אין לנו איך לבוא אליו (הוא נמצא בת"א ואנחנו בדרום הארץ).
    הבעיה שהוא לא מבין בכלל שיש איתו בעיה כלשהיא וכל פעם הוא אומר שזה קורה בגלל דברים אחרים, ואת הכדורים הוא לוקח "סתם בגלל שאני רוצה"... כשההורים שלי מחווים דעה הוא אומר שזה בגלל שהם שונאים אותו, שאת הפסיכיאטר אני שכנעתי וגם שכנעתי אותו להגיד את מה שהוא אמר לו, וכו' וכו'...
    מה לעשות? אני בעצמי בסה"כ בת 19 וכל הנטל נופל עליי ועל המשפחה שלי, האם זאת באמת התחלה של סכיזופרניה? ואם כן מה אפשר לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• היי, שאלה בקשר להתפתחות סכיזופרניה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    23/01/2011

היי , יש סיכוי שאכן זו התחלה של סכיזופרניה, יש צורך בבדיקה לשם אבחנה.
    יש צורך במעקב פסיכיאטר, אין תחליף במצבו.
    ביום א הבא, 30.1.2011 , בשעה 10 בבוקר, רשת א, אני אתארח אצל רם תדמור, בתוכנין "רופא תורן", הנושא הפעם יהיה סכיזופרניה ומסוכנות, פרטים באתר שלי. את מוזמנת לישמוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו