מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפרלקס או סימבאלתהeli24/01/2011
הי,
ראשית אתנצל מראש על אורכה של השאלה.
אני בחור בן 35 ולפני כשנה חוויתי התקף חרדה ראשון מסוגו (לייתר דיוק כנראה שזו הפעם הראשונה בה הבנתי שזה התקף חרדה).
לאחר בירורים רפואים רבים ושלילת כל גורם פיזי (חשש להתקף לב) פניתי לטיפול פסכיטרי באופן פרטי והתחלתי טיפול בכדורי צ'יפרלקס.
לאחר כחודש של טיפול, הרגשתי ש"עברתי את זה" וחשבתי שאני יכול לחזור לשיגרה ללא הכדורים. התחלתי להוריד במינון ולאחר כחודש בערך של הורדה במינון בכל שבועהפסקתי ליטול את התרופה.
לאחר כחודשיים גיליתי שאני לא כזה גיבור וחוויתי התקף פאניקה נוסף שהיה בעוצמה נמוכה יותר (אני מאמין שזה היה בגלל המודעות להתקף) וכעבור שבוע בניסיון התמודדות ללא כדורים החלטתי בהתייעצות הפסיכיאטר לחזור וליטול את הצ'יפרלקס.
נטלתי את הכדור כשלושה חודשיים והרגשתי פשוט מ צ ו י י ן,
לא התקפי חרדה, לא עצבנות, חשק לצאת ולטייל כאילו חיים חדשים למעט בעיה אחת של חוסר חשק מיני (חשוב להדגיש כי התפקוד המיני לא נפגע כלל אך החשק כן).
פניתי לפסיכיאטר שוב והחלטנו על החלפת הכדורים אך לפני שניגשתי אליו שוב ניסיתי שוב להפסיק את הטיפול התרופתי לגמרי ע"י הפחתת המינון במשך חודש עד להפסקה מלאה.
לפני יומיים (כשלושה שבועות לאחר ההפסקה) חוויתי שוב התקף חרדה של סחרחורות, כאבי ראש והרגשה של חוסר פוקוס (הרגשה מוזרה בראש בזמן תנועה).
ניגשתי לפסיכיאטר והוא המליץ לי לעבור לכדור בשם סימבאלתה 30 מ"ג.
שאלותיי:
1. קראתי שהסיבאלתה חדשה יחסית, האם ידוע בוודאות שהיא אינה גורמת לתופעות לוואי בטווח הרחוק ?
2. אני שוקל להתחיל שוב ציפרלקס ולקבל את העובדה שחיי המין שלי יהיו קצת פחות טובים מבעבר (כמובן שההחלטה הייתה בהתייעצות אם בת זוגתי) והעיקר לא לנסות כל מיני סוגי תרופות שאין עליהם מספיק מחקרים.
3. האם יכול להיות שתופעת החשק המיני הייתה חולפת מעצמה ?
4. האם הציפרלקס "בטוחה" יותר לשימוש מהסימבאלתה ועדיף להמשיך טיפול איתה ?
כפי ששמים לב אני ממש בחרדה מלקיחת כדורים ובסוף עוד אגרום לי להתקפי חרדות רק מהכדורים ...
תודה רבה וסליחה על האורך...
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל היום אני מחכה לתשובה,למה מתעלמים
eli24/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל היום אני מחכה לתשובה,למה מתעלמים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/01/2011היי אלי.
מומלץ לנסות MIRO , דומה לסימבאלטה, מפעיל 2 מערכות : נוראדרנלין וסרוטונין, אך ללא תופעות לוואי שכיחות וללא פגיעה מינית. אך MIRO קצת מרגיע ויכול לעזור בשינה וכן יכול לגרום לעלייה במשקל ( דורש דיאטה ופעילות גופנית לעתים), מומלץ, בהצלחה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)