דכאון בלתי מוסבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דכאון בלתי מוסבר
    עמית
    25/01/2011

שלום

שמי עמית ויש לי בעיה שאינני מסוגל לפתור
    לפני כשלוש וחצי שנים חויתי חוויה מוזרה בזמן שהייתי בבית קולנוע בתאלינד, הרגע לכמה דקות הרגשת מועקה - סוג של דכאון עם אכזבה.
    הרגש היה מעניין והתעלמתי ממנו בגדול ההרגשה לא הפחידה אותי אלא רק עניינה אותי.

כעבור שנה בערך, חויתי התקף מוזר - סוג של פרנויה לא מוסברת, הרגשתי שאני על סף שיגעון וכל מה שרציתי זה לישון ולהרגע, ביום שלמחרת עברה לי התחושה אך חיי התשנו למכביר, חייתי בתחושה של פחד שמה הארוע יחזור שנית. בשנתיים האחרונות אני חווה תדיר מצב שבו אני מדוכא ומפוחד ללא הסבר, האכזבה הזו מלווה לעיתים במחשבות שגרתיות שמטרידות אותי - בהסבר רציונאלי אך לפעמים איננה קשורה לכלום, כאילו אני סיבה לעובדה שאני מאוכזב ועצוב. כמובן שלתופעה יש השפעות גופניות כמו הרגשת חולשה ולעיתים כאבי ראש.

אני קצת דואג לגשת לטיפול, אני מפחד מתגובת משפחתי ומפחד שהשלמה עם המצב היא שלב סופי, בשבועות האחרונים המצב קצת מחמיר אני מרגיש אובד עצות ומרגיש שסיימתי להאבק.

שאלתי היא האם ישנה הבחנה למצב זה, מהו הטיפול אם קיים, והאם ניתן לקיים חיים נורמאליים

בזמן ההתקף הראשוני הייתי צרכן של סמים עם מרכיב פעיל THC מריחואנה וחשיש, אף פעם לא היתה לי בעיה עם הסם טרם ההתקף, לאחר ההתקף הפסקתי לצורך סמים מכל סוג שהוא פרט לשתיה לעיתים של אלכוהול.

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דכאון בלתי מוסבר

הוספת תגובה

• דכאון בלתי מוסבר - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/01/2011

עמית חסר מידע רב לשם אבחנה, על פי הנ''ל, אין ספק שיש צורך ליעוץ ואולי עזרה מיקצועית, מומלץ לפנות לאיש מיקצוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו