מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופות לדכאון קלינישי02/02/2011
שלום
לפני כעשרים שנה אובחנתי כסובל מדכאון קליני וקבלתי תרופות נוגדות דכאון. במהלך השנים קבלתי תרופות שונות שעזרו לי למשך תקופה של שנה עד שנה וחצי. כיום אני מטופל בתרופה בשם מירו 45 מ"ג ולוסטרל 100 מ"ג.לקיחת התרופות החלה לפני שלושה שבועות, איני מרגיש שום שיפור. ברצוני לציין שזו הפעם הראשונה שאני משלב שתי תרופות. וזו הפעם הראשונה שאין שום שיפור, אני נמצא בתחתית ואיני מצליח לעלות. האם יש אפשרות שהשילוב של שתי התרופות מעכב את הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות לדכאון קליני - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/02/2011כמובן שיש צורך לברר קודם עם הרופא המטפל, מה התוכנית הטיפולית.
יש צורך להגיע למינונים יעילים לפני שינוי טיפול.
במקרים עמידים, אחד השילובים הטובים ביותר : מירו + SNRI ( אפקסור, איקסל, סימבאלטה) , הכנסה של מערכות נוראדראנלין וסרוטונין ב 2 מנגנוני שונים באופן מאוד יעיל. מה שמכונה : CALIFORNIA ROCKET FUEL .
ליזכור, לפעמים במקרים עמידים יש צורך לתוספות, כגון: חומצה פולית ( L METHYLFOLATE ) בוספירון, ליטיום והורמוני בלוטת התריס ( T3).
ממליץ להתחיל בבדיקות דם בקופ'ח ( רוטינה מלאה, רמות הורמוני בלוטת התריס, וויטאמינים וכו') , להשתדל להיחשף לשמש ( לא בשיא החום), הליכה ושינה טובה.
( טיפול בכדורי שינה משפר את הסיכוי להחלמה מדיכאון קליני כאשר יש הפרעה בשינה) בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שי03/02/2011תודה רבה על תשובתך המהירה
במידה ואקח סימבלטה, האם לקיחת מירו במקביל מיותרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/02/2011במקרה של דיכאון עמיד, זה ממש לא מיותר, התרופות עובדות במנגנונים שונים ומובילות לאפקט מירבי. אך יש למצות תחילה טיפול יחיד. בהצלחה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)