תרופות לדכאון קליני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופות לדכאון קליני
    שי
    02/02/2011

שלום
    לפני כעשרים שנה אובחנתי כסובל מדכאון קליני וקבלתי תרופות נוגדות דכאון. במהלך השנים קבלתי תרופות שונות שעזרו לי למשך תקופה של שנה עד שנה וחצי. כיום אני מטופל בתרופה בשם מירו 45 מ"ג ולוסטרל 100 מ"ג.לקיחת התרופות החלה לפני שלושה שבועות, איני מרגיש שום שיפור. ברצוני לציין שזו הפעם הראשונה שאני משלב שתי תרופות. וזו הפעם הראשונה שאין שום שיפור, אני נמצא בתחתית ואיני מצליח לעלות. האם יש אפשרות שהשילוב של שתי התרופות מעכב את הטיפול?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרופות לדכאון קליני

הוספת תגובה

• תרופות לדכאון קליני - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/02/2011

כמובן שיש צורך לברר קודם עם הרופא המטפל, מה התוכנית הטיפולית.
    יש צורך להגיע למינונים יעילים לפני שינוי טיפול.
    במקרים עמידים, אחד השילובים הטובים ביותר : מירו + SNRI ( אפקסור, איקסל, סימבאלטה) , הכנסה של מערכות נוראדראנלין וסרוטונין ב 2 מנגנוני שונים באופן מאוד יעיל. מה שמכונה : CALIFORNIA ROCKET FUEL .
    ליזכור, לפעמים במקרים עמידים יש צורך לתוספות, כגון: חומצה פולית ( L METHYLFOLATE ) בוספירון, ליטיום והורמוני בלוטת התריס ( T3).
    ממליץ להתחיל בבדיקות דם בקופ'ח ( רוטינה מלאה, רמות הורמוני בלוטת התריס, וויטאמינים וכו') , להשתדל להיחשף לשמש ( לא בשיא החום), הליכה ושינה טובה.
    ( טיפול בכדורי שינה משפר את הסיכוי להחלמה מדיכאון קליני כאשר יש הפרעה בשינה) בהצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

שי
    03/02/2011

תודה רבה על תשובתך המהירה
    במידה ואקח סימבלטה, האם לקיחת מירו במקביל מיותרת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/02/2011

במקרה של דיכאון עמיד, זה ממש לא מיותר, התרופות עובדות במנגנונים שונים ומובילות לאפקט מירבי. אך יש למצות תחילה טיפול יחיד. בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו