מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול ברסיפרדלבעל מודאג03/02/2011
בס"ד
אשתי חולה בכיזוסופרמיה הרבה שנים ומקבלת כבר למעלה מ- 10 שנים דיספרדל 3 מ"ג
עד לאחרונה היא היתה מאוזנת , עם חרדות לא רציני. נראה לי כי היא הפסיקה לקחת רפואות כשלושה שבועות היא נכנסה לחרדות שאנשים סביבה מתו וכן שירו בה. היות והיא מסרבת לקחת תרופות הרופאה שלה נתנה לה זריקת ריספרדל קונטה 25 מ"ג. ביום שלישי שעבר. הזריקה גרמה לה לישון הרבה , אך כשהתעוררה המשיכה עם ההזית והחרדות.
לקחתי אותה שלשום למיון גהה במטרה לתת לה תרופה חזקה יותר או לחילופין לאשפז אותה להגעה בחזרה לאיזון, והסתבר לי במיון כי בתקופה של חודש עם זריקות צריך גם להמשיך עם כדורי הריספרדל (הרופאה לא צינה זאת) ולכן מצבה לא השתפר. היא התחייבה לקחת את התרופות אך כאשר הגיענו הביתה היא סרבה לקחת אותם . לא אישפזו אותה כי היא לא הסכימה וכן היא לא מסכנת את עצמה ואחרים ולא רוצה לפגוע בעצמה.
אנחנו הערמו עליה ואתמול והיום , ריסקו לה את הכדורים והמסנו אותם בתוך שתיה , אתמול זה היתה בירה שחורה והיום קפה ללא קופאין עם חלב. עדין יש לה הזיות.
השאלה העיקרית שלי האם יש סוגי משקה שכאשר מוהלים בהם את התרופה היעילות של התרופה פוחתת - חייבים לתת שתיה שהיא לא מיים כדי שלא תבחין בכך
מצפה לתשובה מהירה כדי שאשתי תתאזן מהר ולא נצטרך לאשפזה.
בתודה ושבת שלום
בעל מודאג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ברסיפרדל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/02/2011שבירה וריסוק של התרופה לא מומלצת, פוגע בספיגה. כמו כן המלצה למתן טיפול נגד רצון המטופל מהווה עבירה על חוק זכויות החולה והחוק לטיפול בחולי הנפש,כמובן שאני מתנגד. הדבר היחיד שאני יכול להמליץ זה , ניסיון להשיג שיתוף פעולה ואת הסכמתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)