טיפול ברסיפרדל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול ברסיפרדל
    בעל מודאג
    03/02/2011

בס"ד

אשתי חולה בכיזוסופרמיה הרבה שנים ומקבלת כבר למעלה מ- 10 שנים דיספרדל 3 מ"ג
    עד לאחרונה היא היתה מאוזנת , עם חרדות לא רציני. נראה לי כי היא הפסיקה לקחת רפואות כשלושה שבועות היא נכנסה לחרדות שאנשים סביבה מתו וכן שירו בה. היות והיא מסרבת לקחת תרופות הרופאה שלה נתנה לה זריקת ריספרדל קונטה 25 מ"ג. ביום שלישי שעבר. הזריקה גרמה לה לישון הרבה , אך כשהתעוררה המשיכה עם ההזית והחרדות.
    לקחתי אותה שלשום למיון גהה במטרה לתת לה תרופה חזקה יותר או לחילופין לאשפז אותה להגעה בחזרה לאיזון, והסתבר לי במיון כי בתקופה של חודש עם זריקות צריך גם להמשיך עם כדורי הריספרדל (הרופאה לא צינה זאת) ולכן מצבה לא השתפר. היא התחייבה לקחת את התרופות אך כאשר הגיענו הביתה היא סרבה לקחת אותם . לא אישפזו אותה כי היא לא הסכימה וכן היא לא מסכנת את עצמה ואחרים ולא רוצה לפגוע בעצמה.
    אנחנו הערמו עליה ואתמול והיום , ריסקו לה את הכדורים והמסנו אותם בתוך שתיה , אתמול זה היתה בירה שחורה והיום קפה ללא קופאין עם חלב. עדין יש לה הזיות.
    השאלה העיקרית שלי האם יש סוגי משקה שכאשר מוהלים בהם את התרופה היעילות של התרופה פוחתת - חייבים לתת שתיה שהיא לא מיים כדי שלא תבחין בכך
    מצפה לתשובה מהירה כדי שאשתי תתאזן מהר ולא נצטרך לאשפזה.

בתודה ושבת שלום

בעל מודאג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול ברסיפרדל

הוספת תגובה

• טיפול ברסיפרדל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    06/02/2011

שבירה וריסוק של התרופה לא מומלצת, פוגע בספיגה. כמו כן המלצה למתן טיפול נגד רצון המטופל מהווה עבירה על חוק זכויות החולה והחוק לטיפול בחולי הנפש,כמובן שאני מתנגד. הדבר היחיד שאני יכול להמליץ זה , ניסיון להשיג שיתוף פעולה ואת הסכמתה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו