מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחון OCDאנונימי08/02/2011
ברצוני ללכת לפסיכיאטר/פסיכולוג לאבחן את הפרעתי.אך יש לי חששות גדולות,משום שעכשיו הפחד העיקרי שלי הוא סכיזופרניה,וכשאני מפחד משהו יש לי כביכול את הסימפטומים שלו(כביכול),ולכן אני מפחד שיגידו שאני סכיזופרון.אבל אני ראיתי את הפרעת החרדה OCD,וראיתי שזה הכי מתאים לי אישית.מאז ומעולם היו לי חרדות,בכל מיני נושאים,והתחילו לי טקסים רבים,טקסים לרוב משום שחששתי שאם לא אקיים את הטקס אז יקרה משהו נורא,או שאם לא אעשה את הטקס אז אהיה חייב לעשות משהו נורא,או כל הזמן יש לי רצון לשלמות(חוזר על האותיות שאני רושם,רוצה לקבל רק 100 במבחנים אחרת אני מרגיש לא נוח,כל טקס שאני חושב עליו אני חייב לקיים כי אני רוצה שתהיה שלמות).בנוסף מחשבות של איבוד שליטה על גופי(שפתאום אם יביאו לי סכין אני אחתוך מישהו,או שאני אקלל מישהו פתאום,אפילו את החבר הטוב).בנוסף תופעה כזו של מספרים טובים ורעים.אני חייב לקיים את הטקס בדיוק בצורה מסוימת ושיהיה במספר מסוים של דברים,אחרת אצטרך לקיים אותו מחדש.יש לי את זה כבר כשנתיים.
האם זה יכול להיות OCD?כרגע,לאחר שנחשפתי למחלה בשם סכיזופרניה יש לי חששות מהמחלה הזאת,חרדות גדולות כמו למשל שאני מדמיין את המחשבות שקראתי עליהן וחושב על נגיד שהיו נכונות וכו',תמיד רוצה לבדוק אם אני יכול לשלוט על המחשבות,ובנוסף - כל הזמן רוצה אישורים מאחרים לגבי החרדות שלי.
ושוב,אני לא רוצה אבחון איטרנטי.אני רק רוצה לקבל קצת קצה חוט לגבי מה זה יכול להיות,באמרה כללית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון OCD - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/02/2011כמו שכתבת, יש קושי להתייחס אינטרנטי, החששות שלך גדולות ולא ניתן לישלול או להתייחס ברצינות, מומלץ לפנות לבדיקה קלינית מסודרת, מיצטער אין תחליף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בקשר לאבחון הפסיכיאטרי
אנונימי09/02/2011האם האבחון הפסיכיאטרי הוא נוקשה מאוד?כלומר,אם אספר לפסיכיאטר את מחשבותיי ואת התנהגותי ויראה שזה מתאים לאיזושהי הפרעה נפשית(לדוגמה,עומד באבני הבוחן של OCD או סכיזופרניה),אז הוא מיד יקבע את המחלה שלי?כלומר מיד יחליט - יש לי OCD או מחלה נפשית אחרת,ויתן לי מיד כדורים נגד ההפרעה וכו',או שהאבחנה נעשית על-פני זמן רב,כלומר על-פני מספר מפגשים ותשאול מעמיק?
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בקשר לאבחון הפסיכיאטרי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/02/2011בדר'כ יש התרשמות אבחנתית לאחר פגישה ראשונה, היום מדובר בספקטרום של הפרעות, לדוגמה : ספקטרום החרדתי, האפקטיבי - דיכאוני, פסיכוטי, אוטיסטי, אובסיסיבי וכו''
ניתן לדעת מה הכיוון הטיפולי היעיל, אתה צודק שיש צורך לעיתים בציר הזמן לאבחן באופן מדויק, אך חשוב ליזכור, המאפיין בהפרעות בספקטרום מסויים שמנגנון ההפרעה מגיב ביעילות לאותו טיפול, כך שאם יש התרשמות ראשונית נכונה, האבחנה המדויקת אמורה להיות באותו הספקטרום והטיפול יהיה זהה.
מתן תרופות ותיכנון הטיפול מבוצע בשיתוף המטופל בדר'כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה!!אגב,אני חייב
אנונימי11/02/2011להוסיף משהו,אבל זה כבר פחד שקשור אליי שגורם לי לפחד עוד יותר.יש לי פחד מבליעת כדורים.כל פעם שנותנים לי לבלוע כדור הדופק שלי הופך להיות ממש מהיר ואני נמצא כמו בהתקף חרדה קל,וזה הרבה פעמים מונע ממני לבלוע את הכדורים.זאת הסיבה העיקרית שאני גם מפחד מזה שיכול להיות שיש לי אולי איזו בעיה נפשית שאצטרך לבלוע בגללה כדורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)