מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחרי 6 שנים של טיפול תרופתי...איתי09/02/2011
עם מגוון תרופות כגון ציפרלקס, וייפאקס, ועוד תרופה שאינני זוכר את שמה בשילוב עם הוייפאקס.. לטיפול בהתקפי חרדה הנובעים ממחשבות טורדניות, מעולם לא הצלחתי להגיע ליציבות הרצויה. בנוסף אני מקבל לוריבאן, שבו אני משתמש ל"מצבי חירום" כשאני מרגיש שאני ביום רגיש שבו המתח גבוה יותר ושעקב כך המחשבות יסתחררו יותר בפראות.
העניין הוא שכמעט כל יום בשבילי הוא כזה.. לא חייבת להיות סיבה מיוחדת. זה יכול להיות יום של בטלה, או יום של עבודה קשה. קיץ או חורף. וכו'. הכל שאלה של "איך אני מתעורר" בדרך כלל.
לאחרונה, יוצא לי לקחת קצת יותר לוריבאן.. ובכל פעם שההשפעה שלו כבר מורגשת אני נהיה רגוע.. המחשבות לא נראות לי כל כך מאיימות.. לא מרגשות אותי ולא מטרידות.. אני ממש נמצא במצב האידיאלי וכל פעם אומר לעצמי "הלוואי וככה הייתי כל הזמן, אז הייתי במצב שאני כל כך רוצה להיות בו".
ברור לי שכדי להגיע למצב של "כל הזמן" אי אפשר לבלוע לוריבאנים בקצב. היא ממכרת, וגם נועדה לטיפול מיידי על ידי דיכוי מערכת העצבים, והאמת שגם אם אני נוטל אותה במשך כמה ימים ברצף, ההשפעה שלה פוחתת.. כאילו הגוף מתרגל, עד שאני נגמל כמה ימים, ואז כדור אחד נותן לי יופי של תוצאה. בעיה נוספת בתוצאה הזאת היא ההשפעה שמלווה באופן טבעי בעייפות כבדה שבדרך כלל מכריעה אותי ומפילה אותי לישון.
ברור לי שגם אין לה קשר למשפחת התרופות היומיומיות שאני נוטל, ושפעולתן שונה לגמרי ועובדת על הטווח הארוך ועל היציבות של הורמונים במוח עצמו.
התקפי החרדה אמנם חלפו לחלוטין (פרט למקרים קיצוניים מאוד), שאין ספק שזה משהו נהדר בפני עצמו, אבל המחשבות הטורדניות לא מפסיקות ולפעמים מביאות אותי למצב בלתי נסבל ממש. כאילו המוח בכוונה מנסה לעצבן.. וכשהוא עובד על זה בקצב גדול, הוא בסופו של דבר גם מצליח ואני נהיה מתוח ועצבני.. רעד בידיים.. וכמובן חוסר שקט וריכוז.
אני בחור באמצע שנות ה20 לחיי, ולאחר 6 שנים החלטתי לנסות לשאול בכל זאת - האם קיימת תרופה יומיומית שכזו שעובדת על הטווח הארוך שבאמת תביא אותי למצב הרגוע הזה שאליו אני מנסה להגיע כבר 6 שנים? ניסו כבר להחליף, לשדרג ולהעלות מינון. אני משתמש בתרופות החדשניות והיקרות ביותר למיטב ידיעתי, ועדיין לא מצליח להתייצב. בכנות, המלחמה הזאת ארוכה ומתישה מאוד וקורה לי לאחרונה די הרבה שאני מאבד תקווה ואומר שאולי כך נגזר עליי לחיות. כמו כאב ראש ניצחי שרק כשהופך למיגרנה אני לוקח כדור כי זה כבר בלתי נסבל.
אם רקע נוסף כגון - נושא המחשבות (שהוא זניח בעיני), או מתי בעצם התפרץ עולם הטורדנות והחרדה לחיי, הוא מידע רלוונטי אשמח לתת אותו. הרבה תודה מראש וסליחה על ההודעה הארוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי 6 שנים של טיפול תרופתי... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/02/2011הטיפול הכי יעיל נוגד דיכאון( SSRI ) במינון יעיל + טיפול התנהגותי קוגנטיבי.
לפרטים הודות הטיפול ראה פרטים באתר שלי, בדף מטופלים, חומר רב להורדה חינם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
איתי09/02/2011האם אתה סבור שמדובר בדיכאון דווקא?
אני מדבר על דפיקות לב ועצבים וטורדנות מחשבתית בלתי פוסקת סביב אותה בת זוג נוכחית.. גם כשאני מחליף בנות זוג, אני רק מחליף את האובססיה לבאה בתור.
כאמור נעזרתי גם בטיפול קוגניטיבי של דיבור פנימי ומענה של תשובות מוצקות והגיוניות למחשבות הללו, אך עדיין איני מצליח "לתפוס אותן בזמן" אלא רק עמוק בתוך המחשבה.
תחת השפעת הלוריבאן אין כל טורדנות וגם מחשבה שנכנסת לראש פה ושם נראית קטנה וחולפת לה החוצה ללא כל קושי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/02/2011טיפול נוגד דיכאון( SSRI - פרוזאק, ציפרלקס ..) יעיל בהפרעות חרדה שונות, אובסיסיות, ואימפולסיביות וכו'', לא ניתן רק בדיכאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דוקטור!! המשך אחרון ברשותך
איתי10/02/2011כאמור נטלתי ציפרלקס במשך כ4 שנים ולאחר מכן עברתי לוייפאקס לעוד שנתיים עד הלום.
עניין המחשבות הטורדניות מעולם לא פסק.. לא בSSRI ולא בSNRI. הציפרלקס הקל קלות על הפן החרדתי, והוייפאקס עשה נפלאות גם כן בכל הנוגע לחרדה והתקפי חרדה.
בחודשיים האחרונים הוסיפו לי לוויפאקס גם וולבוטרין, שלא משפיע בכלום, אולי אפילו טיפה הגביר את החרדה.
גם התוספת הזאת, וגם נטילת הציפרלקס וגם נטילת הוייפאקס במשך כל השנים לא הצליחו לתת מענה למחשבות האובסיסיביות והטורדניות. האם ישנן אופציות אחרות ממשפחות אחרות? או שלדעתך יש לנסות שילובים נוספים אך ורק מהמשפחה הזאת?
המון המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)