שאלה סופר חשובה בנושא כדורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה סופר חשובה בנושא כדורים
    מיקי
    13/02/2011

שלום,
    צרכתי תרופה בשם לוסטרל במשך 3 חודשים.
    הגעתי במקסימום ל-125 מ"ג ליום עקב אי.סי.די.
    התרופה לא עזרה והחלו כאבי בטן נוראיים. בעיצה עם הפסיכיאטר, הופסקה נטילת התרופה וקיבלתי ממנו מרשם חדש לפריזמה.

לא התחלתי את צריכת התרופה החדשה היות ואני לפני סדרת בדיקות שמצריכות ממני להפסיק כל כדור אותו אני צורך.

ולשאלתי: אני מרגיש זוועה!!!!!!!!!!! ברמה הפיזית ורק ברמה הפיזית בשבוע האחרון מאז הפסקת הכדור לוסטרל באופן סופי: סחרחרות,עייפות,לא מפוקס,ישנוני ועוד תופעות דומות.

אין לי שום חשק נכון לעכשיו להתחיל טיפול חדש עם שום תרופה מהקבוצות האלו.
    גם החלטה כזו לא קשורה בשום קשר לדכאון אלא זו החלטה לאור מצבי הגופני שיותר חשוב לי מכל דבר אחר.
    כמובן שאשתף בכך את הרופא שלי.

הרופא שלי טוען כי מדובר בדיכאון ובחרדה ולכן ההרגשה הפיזית הזו.
    רופאים נכבדים: אני לא בדכאון ולא בחרדה. אני מרגיש רע מבחינה פיזית. לא יתכן????

*האם התרופות האלו הן מהסוג: "נגעת נשרפת"? האם בעתיד הן יתנקמו בי כלומר ארגיש רע לאורך תקופה ברמה הפיזית והן ברמה הנפשית?
    **מה עושים אנשים שרוצים להגמל סופית מתרופות מהסוג הזה?
    ***האם אני לקראת "סרט" ארוך של הרגשה רעה הן ברמה הפיזית (נכון לעכשיו) והן ברמה הנפשית מאוחר יותר?
    **** מה עושים אנשים שרוצים לבדוק נטילת תרופות (כמוני) למשך תקופה קצרה ואחר כך מפסיקים אותה? האם עליהם להענש ברמה הפיזית וחלילה הנפשית לכל אורך חייהם?

בבקשה תענו לי ואל תשלחו אותי שוב להתייעץ עם הרופא שלי כי זה כבר עשיתי.
    שאלתי שאלות כלליות וחשובות ואני מצפה לקבל עליהן תשובות.

שבוע טוב,
    מנשה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מעניין לדעת למה לא ענו לך - וגם -

מיי
    04/08/2011

האם עבר לך???
    אני מרגישה ככה עכשיו כבר שבוע וזה נורא....
    אני לא נוגעת יותר בתרופות האלה...
    אשמח לדעת אם יש לך עוד מידע...
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה סופר חשובה בנושא כדורים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/08/2011

תרופות ממשפחת SSRI לא ממכרות, ניתן להפסיק בהדרגה ותחת השגחת רופא. יש לזכור, שאם אין איזון קליני מספק, הכוונה להעלמות הסימפטומים למשך חצי שנה ואו יותר, הפסקת הטיפול עלולה להיות גורם להחמרה נוספת במצב.
    יש לזכור לשם השגת איזון נפשי יש להתייחס לחלק הביולוגי, פסיכולוגי וסוציאלי(סביבתי , חברתי). כאשר מרכיב אחד או יותר לא מאוזנים, המצב הנפשי יחמיר, במיוחד כאשר מפסיקים גורם מאזן כגון תרופה (איזון ביולוגי).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו