הפרעה נפשית אצל ילד בן 10

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעה נפשית אצל ילד בן 10
    אנונימי
    14/02/2011

ערב טוב
    יש לי אח בן 10, ילד מדהים, כישרוני (מצייר,שר,מנגן,רוקד), ילד חם,אוהב את כל הסובבים אותו,מרעיף אהבה ללא הרף, תלמיד טוב.
    הבעיה התחילה לפני כשנה כשהחלו לו חרדות שהתבטאו בהקאות כל פעם שהיה צריך לצאת מהבית או לשנות את הסדר יום שלו (נסיעה פשוטה לסבתא הייתה כרוחה בהקאה לפני היציאה ובמהלך הנסיעה), לפני כל יציאה מהבית שלא למטרת בית ספר (אפילו לחבר קרוב, סרט בקולנוע, משפחה) הילד היה מתלונן שהוא לא מרגיש טוב, היה נעשה חיוור, היה הולך להקיא ומבקש לא ללכת. לקחנו אותו לאבחון שם נאמר לנו שהוא סובל מהפרעת קשב וריכוז (המליצו לנו על רטלין אך לא רצינו להמשיך את הבירור לכן לא נתנו לו). לקחנו אותו לפסיכולוגית שטענה שמדובר בחרדות שיש לילדים הסובלים מהפרעת קשב וריכוז.
    לקחנו אותו להומאופט שנתן לו כדורים למציצה (כדור אחד בכל לילה), ובאמת המצב השתפר אך מהר מאוד המצב התדרדר, הילד עוד פחות מרוכז ממה שהוא היה קודם לכן, החל לדבר הרבה על רצון למות במונחים של "חבל אני חי", "עדיף שאני אמות", בהמלצת הרופא משפחה לקחנו אותו לפסיכיאטר ילדים שמטפל בבעיות קשב וריכוז, הפסיכיאטר המליץ על כדור אחד ביום של לוסטרל, מאז יש שינויים חדים במצב הרוח, יומיים הוא ילד טוב, ביומיים האחרים הוא מתהפך, מתנהג לא טוב בבית ספר וכשהוא מקבל הערות רעות מהמורה הוא מאשים את עצמו בזה, כועס על עצמו ושוב מתבטא במונחים של "חבל שאני חי", "אני טיפש" "אף אחד לא אוהב אותי" ...
    באחד הימים הוא קיבל כמה הערות רעות מהמורה, ולא היה מוכן להמשיך את השיעורי בית שהוא קיבל. הוא החל לבכות ולצרוח ולהכנס לפאניקה ואמר שהוא כועס רק על עצמו שהוא קיבל הערות כאלה, ושהוא רוצה למות ולא אכפת לו מכלום, השארתי אותו כמה דקות להרגע אמרתי לו שימשיך את השיעורי בית כשיירגע.
    לאחר כמה דקות ששאלתי אותו מה הוא עושה הוא ענה לי שהוא במטבח עם סכין.
    רצתי למטבח והוא החזיק סכין ובכה וככשאלתי אותו למה הוא עושה את זה הוא אמר שהוא מרגיש לא שייך לאף אחד, לשום קבוצה.
    שלחתי אותו לחדר שיירגע, הלכתי אליו והצעתי לו עזרה בסיום הכנת השיעורים. סיימנו את השיעורים ומהר מאוד הוא נרגע (עניין של כחצי שעה, 20 דקות)...
    התקשרנו בערב לפסיכיאטר, הוא טען שאולי יהיה צורך באישפוז, כמובן שדבר כזה לא בא בחשבון הלא שמדובר בילד בן 10..
    האם יש אפשרות שזו השפעה של הכדורים שהוא לוקח?
    איזה טיפול ניתן לתת ואיפה ניתן לאבחן אותו ולקבל אולי הצעה לטיפול אחר?
    יש לציין גם שכל הבעיות החלו לאחר שהוא ראה את הכלב של סבתא וסבא נדרס מול העיניים...

תודה והמשך ערב טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעה נפשית אצל ילד בן 10

הוספת תגובה

• הפרעה נפשית אצל ילד בן 10 - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/02/2011

יש אפשרות תאורתית להחמרה במחשבות אובדניות ונטילת נוגד דיכאון במטופלים מתחת לגיל 18, זה לא סוד ואף יש הזהרה של FDA האמרקאי, תתיעצי עם הרופא המטפל בנדון.
    לפני המלצות, גילוי נאות, אני פסיכיאטר מומחה מבוגרים ולא ילדים.
    אני חושב ששווה לשקול ביו פידבאק ( מרפאות טיבעי - רפואה משלימה של רוב קופות חולים)
    והכי חשוב, טיפול פסיכולוגי. בהצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו