מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרוקוול - האם צריך לקחת עם מים?ד``ר יונתן דוידאור15/02/2011
שלום אני נוטלת את התרופה סרוקוול
רציתי לדעת
1.הרופא אמר לי לקחת אותה בערב האם זה משנה באיזו שעה או לדייק בשעה
2.האם אני צריכה לקחת אותה עם מיים ?
3.עדיף שאני אקח אותה ליפני האוכל או אחרי האוכל או שזה לא משנה ?
תודה מראש[=* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרוקוול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/02/2011שלום ליר, יש הבדל באם את לוקחת כדור סרווקאל XR , עובד 24 שעות, או כדור סרווקאל רגיל , שעדיף לקחת 3 פעמים ביום. ככלל עדיף כשעה לאחר האוכל.
לא חייבים לקחת בדקה קבועה אך כן חשוב להקפיד לקחת בזמן קבוע, כגון בערב, סביב שעה 20 ( לא קריטי אם מפספסים דקות עד שעה ).
הראציונל, להגיע לחלוקה שווה של הריכוז בגוף, למנוע "פיקים", קפיצות בריכוז ותופעות לוואי מיותרות, לכן טיפול XR , שיחרור איטי לאורך 24 שעות תמיד עדיף ומלווה פחות תופעות לוואי.
חשוב לקחת עם הרבה מים, למנוע סיבוך בבליעה.( כדור "שנתקע" בוושט יכול להוביל לבעיה כירוגית ואף התערבות כירונית.. לא נעים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)