מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סכיזופרניה וחזרה בתשובה...שה שה19/02/2011
שלום רב!
בגיל 22 נגלתה אצלי מחלת סכיזופרניה מחלה מעצבנת מה לעשות מאז עברו 7 שנים ואני חולה תקופה הנ"ל. באותה תקופה שהגיע המחלה ניסיתי להתחזק ביהדות לשמור שבת וכל מיני אבל ראיתי שאני לא יכול וקשה לי וכך היו כמה נפילות כל תקופה של כמה חודשים שוב ניסיתי לברוח לא לצאת בשישי לבילויים, ולעשות דברים וניסיתי להגביל את עצמי כמה שאני יכול לפי הדת, אך אני לא הצלחתי עד היום.
המחלה פגעה לי בחשיבה ברגש, כל הזמן אני שואל חברים קרובים כל מיני דברים וזה לא טוב כל 1 אומר משהו אחר זה מבלבל לי את הנפש, אני לא מקבל תשובות לגבי חזרה בתשובה, אולי אני יעשה מה שאני יכול לעשות בנושא התשובה לא חייב להקפיד בלעשות דברים להתפלל כל הזמן רק מתי שמרגישים שולם אם הרגשה והמוח אז כן?
למשל שבתות קשה לי כל הזמן בלי חברים בשישי לא לצאת לבלות אני יכול להחזיק גג חודש בלי לצאת לעשות מנוחה? אתמול שישי ביליתי והיום אני מרגיש מבולבל שכאילו "" פגעתי בזה שיצאתי ואני לא מבין איזה מחשבה זאת. לדעתי לאיודע אם זה נכון אנשים שחולים במחלה זאת יש להם גם כך מגבלות נניח לשמור שבת, אצלנו המוח לא עובד טוב ואלה שהם בריאים שומרים יש להם יום בשבוע ללא תעסוקה שביתה אבל מוחית הם לא מרגישים את זה הם מעבירים את זה בקלות רבה.
היום יום שבת ואני מרגיש שיש לכל בן אדם שכל ורגש ששניהם צריכים לעשות שולם לגבי נושאים מסויימים ולבצע אותם היום אני מרגיש 50% בגלל שיצאתי אתמול ואני לא מבין מאיפה זה בא לי הרגש המעצבן הזה זה המחלה בטח?
מה ניתן לעשות בבקשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרניה וחזרה בתשובה... - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי20/02/2011יתכן שמה שאתה מתאר זו חשיבה אובססיבית, במקרה הזה סביב דת אבל יכול להיות סביב נושאים אחרים. אני מציע להתייעץ עם הרופא המטפל בעניין ולשקול טיפול פסיכולוגי שיוכל לסייע לך להתמודד עם המחשבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום סמסונג תראה מה כתבתי לך בתגוב
שוני21/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)